Amila Terzimehić: Razmazili su me na setu

Piše: Redakcija

Za Amilu Terzimehić bit će ovo godina za pamćenje. U novom filmu reditelja Rogera Donaldsona “November Man” ostvarila je ulogu glumeći, rame uz rame, s poznatim imenima velikog platna među kojima je i Pierce Brosnan. Jedna od najangažiranijih bh. glumica nove generacije glumi, pleše, režira i uživa u svom poslu. Kaže kako se bavi najljepšom profesijom na svijetu, a svakom projektu prepušta se bezuslovno.

– Nove prilika motiviraju me za daljnji rad, jer u svakom procesu učim i vidim na čemu još moram raditi. Tako da rad nastavljam i poslije premijere i završenog procesa. Kad imam više poslova u isto vrijeme, tada sam, čudno, najbolje organizirana i sve stižem, priča Amila, dodajući da su joj dovoljna dva dana predaha. A onda mora raditi nešto drugo.

– Zahvaljujući Casting/Talent agenciji ZONA, dobila sam priliku da igram u filmu “November Man”. Išla sam na probno snimanje i casting s rediteljem Rogerom Donaldsonom u Beogradu. Konkurencija je bila ogromna, prijavilo se više od stotinu glumica iz cijele Evrope. Sumnjala sam da imam šansu i nisam bila zadovoljna kako sam se predstavila. Ubrzo me nazvala Anila Gajević, vlasnica ZONE, i saopćila mi da sam dobila ulogu. Spavala sam kad me kontaktirala i mislim da je to bilo najbrže, ali i najbolnije buđenje. Počela da plešem udarajući od zidove.

I snimanje je krenulo. Na početku joj je bilo teško, jer nije imala mnogo iskustva. Sve je bilo novo, od toga da je dio velike ekipe, do saradnje s glumcima čijem se radu divi, koje poštuje i u kojim vidi uzore.

Kompletan intervju možete pročitati u printanom izdanju magazina Azra (broj 860)

[nggallery id=82]

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti