Tradicionalno cvijeće za Angelu Merkel: Virtuelno i za Valentinovo

Piše: M. K.

Povodom Vlentinova njemačka kancelarka Angela Merkel već tradicionalno od njemačkog udruženja za hortikulturu na poklon dobije buket cvijeća.

Tradicija nije prekinuta ni ove godine samo je cvijeće Merkel dobila virtuelno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Angela Merkel (@bundeskanzlerin)

-Nešto drugačija primopredaja: kancelarka Merkel primila je cvjetni pozdrav povodom Valentinova 2021. od Njemačke kuće cvijeća i predstavnika Centralnog hortikulturnog udruženja. Zbog pandemije Corona virusa, primopredaja je ove godine virtuelna – objavljeno je na zvaničnom profilu njermačke kancelarke.

Angela Dorothea Merkel  (66), rođena Kasner, njemačka političarka, prva je njemačka predsjednica vlade. Do nje je Njemačka imala samo predsjednike. Merkel je na dužnost kancelarke stupila 2005., a u više navrata je proglašavana najmoćnijom ženom svijeta. Godine 2015. američki časopis „Time“ izabrao je Angelu Merkel za osobu godine.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti