Moda na poslu: Izgledajte zabavno, moderno i elegantno

Piše: Redakcija

Odlazak na posao nekim ljudima izaziva popriličan stres. A ,to vodi u “robotizaciju” jutarnjih rutina, tačno znamo kada i šta od momenta kada otvorimo oči do izlaska iz kuće. Kada bismo spremanju dodali bar malo boja i kreativnosti kroz oblačenje moguće je da bi nam bilo lakše.

Uglavnom imamo već unaprijed isplanirane kombinacije odjeće koje samo obučemo i ne mislimo, jer važno je da krenemo što prije. Ali hajde da zastanemo i malo pomognemo sebi, bar je to lako promeniti.

Kancelarijski posao je sinonim za uniformiranost. Kolotečinu. Je li to tačno? Kancelarijski poslovi vode u uniformisanost. Kolotečinu koja se tako godinama ponavlja. Zimski mjeseci nam zadaju posebne muke. Ali svaki put kada posegnete za klasičnim crnim pantalonama i košuljom (iako nemamo ništa protiv ove elegantne kombinacije) zastanite, vratite se korak unazad i ponovo otvorite ormar.

Prvo, zaboravite crnobijelu kombinaciju!

Prilagodite trendove kancelariji, ne mora sve da bude u već postojećim kodeksima, promijenite ih.

  1. Obnovite odijelo

Za početak odustanite od crnobijele kombinacije uniformiranosti. To je u redu za jedan dan u toku sedmice, ali za više ipak ne. Umjesto crne boje odaberite boju vina, lila, a kad baš i niste za jake boje, neka bež bude vaša nova crna. Uz bež možete sve da kombinirate bez mnogo mozganja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Karolina Franek (@karola_franek)

  1. Velika košulja

Već nekoliko sezona od njih se ne odvajamo. Idealna su zamjena za uštogljenost uskih košulja. U ovom modelu bit će vam udobno, a u isto vreme izgledat ćete moderno. Odaberite jedan model pantalona sa širokim nogavicama, uvucite svoju širu košulju i imate savršenu kombinaciju za posao.

  1. Haljina midi dužine

Ako niste ljubitelj haljina na poslu razmislite još malo. Iako su široke pantalone došle kao dobro olakšanje od uskih neudobnih nogavica, haljina je i dalje tu. Zašto ne kupite midi-haljinu, praktična je!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Elené (@elene_id)

One midi dužine doživjele su veliku popularnost kada su nam se vratile prošle godine i tu ostaju. Njihova dužina ispod koljena i više je nego prikladna za posao.

Izvor: Magazin novosti

(M. K.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti