Preminuo slavni dizajner Fred Segal

Piše: Preuzeti tekst

Fred Segal, modni dizajner koji je bio omiljen među slavnim osobama, preminuo je u četvrtak od posljedica moždanog udara u dobi od 87 godina u bolnici u Santi Monici u Californiji, objavio je u subotu njegov agent.

Dizajner je svoju prvu modnu trgovinu otvorio davne 1961. u zapadnome Hollywoodu, gdje je prvenstveno prodavao traperice i komplete od flanela i baršuna. Među njegovim ranim obožavateljima bili su Beatlesi, Diana Ross, Elvis Presley i Farrah Fawcett.

– Šezdesetih godina prošlog vijeka nije bilo paparazza, tabloida ni Interneta kao danas. Beatlesi su ušli u moj dućan i privukli toliku pozornost da je vani nastao haos u saobraćaju – rekao je svojedobno u intervjuu Segal.

Na vrhuncu slave glumice Fare Fawcett sredinom sedamdesetih, zvijezdu ‘Charliejevih anđela’ fotografirali su na skateboardu odjevenu upravo u Segalove traperice i crvenu košulju. Segalov dizajn privukao je i mlađe obožavatelje mode – stvarne i izmišljene.

U komediji ‘Clueless’ iz 1995. godine, glumica Alicia Silverstone, koja utjelovljuje mladu Cher Horowitz, u jednoj sceni bjesni jer ne može pronaći jednu od svojih omiljenih majica.

– Lucy, dobro, gdje je moja bijela bluza od Freda Segala! – viče očajna Cher.

I junakinja nekoliko filmova snimljenih pod nazivom ‘Plavuša s Harvarda’, Elle Woods, koju je glumila Reese Witherspoon, spominje ga u jednoj sceni filma. 2018. na izlasku iz Segalova dućana u Santi Monici snimljeni su Angelina Jolie i njezina djeca Pax i Zahara. Angelinini pomagači u rukama su nosili dvije pune vreće s odjećom slavnog dizajnera.

Fred Segal je ‘bio inovator, osoba s naprednim idejama koja je kršila modna pravila, bio je mentor brojnim zvijezdama, veliki ljubitelj života i humanitarac’, stoji u izjavi njegove porodice objavljenoj u Hollywood Reporteru.

Izvor: 24sata.hr

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti