Poznati se opraštaju od glumačke legende

Piše: I.J.

Proslavljeni srbijanski glumac Vlasta Velisavljević preminuo je od posljedica Corona virusa.

Nakon vijesti o njegovoj smrti, mnogi glumci uputili su emotivne poruke, kojima se opraštaju od glumačke legende.

Među prvima se od svog starijeg kolege emotivnom porukom oprostio Stefan Buzurović:

– Stariji od mnogih pozorišta, a mlađi od mnoge djece… i ode… Zbogom i hvala, napisao je mladi glumac uz fotografiju Vlaste Velisavljevića.

Nakon Stefana i Andrija Milošević  je pokazao kakav je čovjek bio Vlasta, pa je emotivnim riječima uputio i oproštajnu poruku.

– Veliki je život, veliki je osmijeh, velika je radost, veliki su srce i dusa. Veliki je Vlasta Velisavljević, napisao je glumac.

Jelisavetu Orašanin, također je pogodila vijest o smrti velikog čovjeka i glumca:

– Divni, dobri Vlastice – napisala je glumica.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jelisaveta Orašanin Teodosić (@jagodenamagli)

Glumica Jelisaveta Seka Sablić, koja je zajedno sa Vlastom bila dio mnogobrojnih projekata, kaže da je glumac do posljednjeg trenutka bio vitalan i da će ga pamtiti kao izuzetnog prijatelja i kolegu.

-Uvijek je bilo veliko zadovoljstvo, čak bih rekla i uživanje raditi sa Vlastom. U zadnje vrijeme sam zaista bila u nekoliko poslova, projekata sa njim. On je bio u punoj snazi, vitalan, iako je bio u dubokim godinama. Bio je dobar, tražen, disciplinovan, odgovoran i u najboljem smislu riječi dobar glumac i kolega. Mnogo mi je žao da ga je odnijela ova glupa, odvratna boleština, rekla je Seka za Nova.rs.

 

 

Pročitajte još