Umrla čuvena italijanska pjevačica: Zvali su je ‘La Rossa‘

Piše: Redakcija

 

Italijanska pjevačica i glumica Milva, pravim imenom Maria Ilva Biolcati, poznata po velikom vokalnom rasponu i bujnoj crvenoj kosi, umrla je u petak u Milanu nakon duže bolesti u dobi od 82 godine, objavili su italijanski mediji pozivajući se na izjavu njene kćerke.

“La Rossa”, kako su je zbog boje kose od milja nazivali njeni sugrađani i obožavatelji izvodila je neke od najvećih italijanskih muzičkih hitova šezdesetih i sedamdesetih godina.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Oytun Işlar (@oytun_islar)

-Milva je bila jedna od najpoznatijih izvođačica italijanskih pjesama i šansona, a njen glas nije nikoga ostavljao ravnodušnim i izazivao je duboke emocije među raznim generacijama. Ova velika Italijanka postigla je golem uspjeh i na međunarodnim pozornicama – rekao je danas italijanski ministar kulture Dario Franceschini.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Aldo Zenobii – Pescara – Italy (@aldozeb)

Život joj je bio obilježen brojnim kontroverzama, ali njen su talent prepoznali u Latinskoj Americi, Španjolskoj, Francuskoj – gdje su je uspoređivali s Edith Piaf, i u Njemačkoj. Naročito su je voljeli i cijenili u Grčkoj.

Rođena je 1939. godine u primorskom gradiću Goru kao kćerka krojačice i ribara. Kad je otac upao u finansijske poteškoće morala je rano početi zarađivati za život. Preselila se u Bolognu, prijavila na pjevačko natjecanje i usavršila se u pjevanju i glumi. Za života je snimila desetine albuma i često je nastupala uživo te se s pop glazbe postupno prebacila na klasično pjevanje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Diva , Dive della Musica (@diva_divedellamusica)

Karijeru je počelae obradom uspješnice Edith Piaf, ‘Milord’, a godine 1970. na Festivalu u San Remu skladbom ‘Il mare nel cassetto’ u duetu sa Ginom Latillom osvojila treću nagradu, nakon čega je još 14  puta nastupala na tom festivalu.

Godine 1973. u režiji Giorgia Strehlera igrala je ulogu Jenny u Brechtovoj ‘Operi za tri groša’, a prethodno, 1971. snimila je album ‘Milva canta Brecht’.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Be Aware (@theinnerpart)

Godine 2010. je u TV intervjuu najavila kraj svoje karijere zbog zdravstvenih problema. Prema pisanju lista „La Repubblica“, Milva je, uz Minu i Ornellu Vanoni bila jedna od najvećih italijanskih pjevačica.

Izvor: Jutarnji list

(M. K.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti