Meghan i Harry nisu tražili dopuštenje kraljice da kćerku nazovu po njenom nadimku?

Piše: Redakcija

Vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle 4. juna rodila je djevojčicu u bolnici Santa Barbara’s Cottage. Ona i princ Harry dali su joj ime  Lilibet “Lili” Diana Mountbatten-Windsor po njenoj baki i prabaki.

Par tvrdi da je kraljica Elizabeta bila prva osoba koju su nazvali nakon rođenja kćerkice, te da je ona dala svoj blagoslov da je nazovu njenim nadimkom iz djetinjstva, Lilibet.

Međutim, izvor blizak kraljevskoj porodici za BBC je ispričao potpuno suprotnu priču. Tvrdi kako niko nije upitao kraljicu za njeno mišljenje o odluci Sussexa da svoje drugo dijete nazovu po njoj.

Izvori bliski Harryju i Meghan odmah su to demantirali.

– Vojvoda je razgovarao sa svojom porodicom kako bi im javio vijesti, a kraljica je bila prvi član porodice kojeg je kontaktirao. Za vrijeme tog razgovora, rekao joj je da se nada da će kćer nazvati Lilibet, u njenu čast. Da nisu imali kraljičinu podršku, ne bi koristili to ime – ispričao je izvor.

Izvor:24.sata.hr

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti