Mali trikovi koji će riješiti zalijepljene noge, haljinu koja se diže i crvenilo

Piše: Redakcija

Ima li išta neugodnije nego kad vam se stolica po vrućini zalijepi za noge, a osim što je neugodno, odljepljivanje i boli. Da bi to spriječili, noge prije odlaska iz kuće, lagano pošpricajte dezodoransom. Ili još gore – napokon obučete omiljenu ljetnu haljinu u kojoj vam nije vruće, a svaki i najblaži povjetarac vam je podigne i riskirate da će vaše donje rublje vidjeti pola grada. Ne brinite, samo zalijepite kovanicu flasterom na unutarnji rub haljine u krug. Dovoljne će vam biti dvije kovanice s prednje strane i dvije odozada.

Ako ste vani i lice vam se oznojilo, nemojte znoj s lica brisati rukama. Kod kuće izrežite filter za kavu na manje komadiće i pospremite ga u posebnu posudicu pa lagano njime utapkajte lice kad se uznojite – filter za kafu ima veća apsorbirajuća svojstva.

Za slučaj da izgorite na plaži ili ste samo malo pocrvenili, na lice stavite tanko narezani paradajz. Likopen, koji se nalazi u paradajzu, potiče zacjeljivanje.

Muče li vas komarci u dvorištu ili kući? Narežite limun i limetu na ploške i stavite ih u čašu. Dodajte grančicu ružmarina, nekoliko kapi ulja čajevca pa nalijte vodu i na vrh stavite svijeću. Osim što će tjerati komarce, okolina će vam i ugodno mirisati.

Ako vam ponestane dezodoransa, može napraviti prirodni. U posudu dodajte četiri žlice praška za pecivo, tri žlice kokosovog ulja i nekoliko kapi ulja čajevca pa to promiješajte. Ovaj ‘prirodni dezodorans’ nanesite blazinicom.

Izvor:24.sata.hr

(Dž.S.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti