Manikura kod kuće u 30 minuta

Piše: Azra

 

Vrijeme dok radite sebi manikuru treba da bude vrijeme za opuštanje. Uzmite pola sata u jednom danu za manikuru kod kuće i osigurajte sebi lijepe nokte

Prije svega, da bi manikura bila uspješna, treba osigurati da nokti budu što zdraviji i uredniji. Bit će vam potrebni: lak za nokte, odstranjivač laka za nokte, losion za ruke i ulje za zanoktice, posuda s toplom vodom, malo sapuna, posuda s hladnom vodom, štapići, vata te pribor za uređivanje noktiju.

KORAK 1: Priprema ruku

Prije nego krenete s manikurom morate dobro oprati ruke i nokte. Prostor ispod noktiju može biti nagomilan različitim bakterijama i klicama. Ruke operite blagim sapunom i četkicom. Ako na noktima već imate neki lak, odstranite ga odstranjivačem laka za nokte i vatom. Nemojte koristiti alkoholni aceton ako i dalje želite imati lijepe i jake nokte. Nakon toga nokte pet minuta držite u toploj vodi ili čak toplom mlijeku.

KORAK 2: Odstranjivanje viška

Nokti su jako često puni brazda od svakodnevnog korištenja. Također, neke žene imaju duži korijen nokta. Uzmite pribor za nokte i odgurujte kožicu korijena nokta do kraja pa je odstranite makazicama za nokte. Zanoktice također možete blago odstraniti makazicama ili grickalicom, ali budite jako oprezni, da ne odete predaleko. Iskoristite turpiju s nekoliko lica pa možete nokte oblikovati kako želite, skratiti ih njome ili proći lagano preko cijelog nokte, kako biste osigurali da je ravan i gladak.

KORAK 3: Lak za nokte

Ako želite imati stvarno kvalitetnu manikuru kod kuće, potrebna su vam tri različita laka – podlak, boja i premaz. Osnovni premaz ili podlak je korak koji ne biste trebali preskočiti. Osim što će poravnati brazde na noktima, uvijek u sebi sadrže različite spojeve za jačanje noktiju. Pročitajte na laku koliko dugo se suši. Tek kada je podlak potpuno suh nanesite osnovnu boju. Najlakši način za  dobro nanošenje laka su ravni potezi od korijena do kraja nokta bez previše ponovnih prelaza. Uronite nokte u hladnu vodu nakon toga, otresite ih i pričekajte da se lak potpuno osuši. Kada se osuši, po želji možete nanijeti još jedan sloj, kako bi nokti izgledali urednije. Nakon što se i taj sloj potpuno osuši možete nanijeti mat ili sjajni premaz za dodatni profesionalni izgled nokta. Ako ste negdje pogriješili, iskoristite štapiće za uši i odstranjivač laka za nokte i popravite sve nepravilnosti.

KORAK4: Njega za kraj

Za kraj nanesite kremu, losion ili balzam na ruke te ulje za zanoktice na rubove noktiju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti