Okončan prvi ciklus Ženske Mentorske Mreže

Piše: Redakcija

Nakon skoro četiri mjeseca aktivnog rada i učenja, okončan je prvi ciklus Ženske Mentorske Mreže. Projekt je okupio više od 100 poslovnih žena, među kojima su bile 53 iskusne mentorice s bogatim višegodišnjim životnim i menadžerskim iskustvom iz različitih industrija, koje su svoje znanje i iskustvo podijelile s mladim ženama na početku karijere.

– Prvi ciklus Ženske Mentorske Mreže smo posvetili osposobljavanju jedne generacije žena iz privatnog sektora u nadi da će sutra dati doprinos ekonomiji Bosne i Hercegovine i demonstrirati da veća zastupljenost žena u upravljanju donosi korist svakom okruženju – istakla je Sanela Pašić, predsjednica Uprave „Addiko Bank“ Sarajevo i jedna od inicijatorica projekta Ženska Mentorska Mreža.

– Motiviranim i zainteresiranim mladim ženama pomogli smo da unaprijede svoje postojeće vještine kroz individualno mentorstvo i zajedničke obuke iz različitih oblasti – naglasila je Pašić.

– „Deloitte BH“ već godinama kroz globalnu inicijativu SheXo promovira žensko poduzetništvo i mentorstvo, a Ženska Mentorska Mreža je nastala kao ideja da se ove dvije stvari objedine –  istakla je Sabina Softić, direktorica „Deloitte BH“ i također jedna od inicijatorica projekta.

– Empirijski podaci pokazuju da Bosna i Hercegovina značajno odstupa od međunarodnih pokazatelja kada je riječ o zastupljenosti žena na rukovodećim pozicijama, te  nam je drago da smo ovim projektom barem djelimično utjecali na poboljšanje tih pokazatelja – dodala je Softić.

Treći dan edukacije pokrio je teme poslovne etike, javnog nastupa i verbalne i neverbalne komunikacije, te vještine liderstva. U okviru edukacije održan je i panel o temi razvojni put karijere, a učesnicama se na kraju događaja obratila Jadranka Kosor, bivša predsjednica Vlade RH.

Najuspješnije učesnice, koje su u potpunosti realizirale predviđeni fond sati edukacije i ostvarile postavljene ciljeve na početku projekta nagrađene su certifikatom koji će im  pomoći u razvoju karijere.

U prvom ciklusu Ženske Mentorske Mreže učestvovale su mlade poslovne žene iz  Sarajeva, Banje Luke, Tuzle, Mostara, Istočnog Sarajeva, Bijeljine, Prijedora, Srebrenika, Visokog, Ilijaša, Travnika, Kaknja, Tešnja, Lukavca, Doboja, Usore, Živinica i Srebrenice.

Osim „Addiko Bank Sarajevo“ i „Deloitte BH“, projekt su podržali EBRD, UNDP, RCC i IFC, a medijski partner je magazin „Azra“.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti