Kako su nastajali zvanični portreti britanske kraljevske porodice

Piše: Redakcija

Svi koji željno prate život članova britanske kraljevske porodice, posebno Kate, Williama i njihovog nasljednika Georgea, dočekali su njihove prve zvanične fotografije, koje su, ni manje ni više, objavljene na Twitteru. Za prvo snimanje, Kate i William nisu angažirali profesionalni tim, nego su slike nastale sasvim spontano, i to u dvorištu doma Kateinih roditelja, u sjeni velikog drveta, a čast da ih snimi imao je Katein otac Michael. Na jednoj od fotografija nalazi se i njihov kućni ljubimac, koker španijel Lupo.

Ove fotografije mogle bi označiti novu eru za predstavljanje članova kraljevske porodice u javnosti, jer su Kate i William pokazali da ne mare previše za stroga dvorska pravila i, na neki način, suprotstavili su se kraljevskoj tradiciji.

Ipak, princeza Diana bila je prva koja je objavljivala opuštenije fotografije svoje djece. Jedna od takvih slika nastala je kada je William imao šest mjeseci. Mali princ je ležao na stomaku, smiješeći se, a ispred njega stajao je njegov najdraži medvjedić.

Na drugoj fotografiji, Diana opušteno sjedi na sofi, smiješi se, a William se u njenom krilu igra s plišanom koalom. Ovakve fotografije se nikada nisu smjele desiti strogoj kraljici Elizabeth. No, tada su bila i druga vremena. Njena prva zvanična fotografija s princom Charlesom u naručju snimljena je 1948.godine. Kraljica je za to poziranje na glavi imala šešir, bila je u kaputu, a princ Charles na sebi je imao haljinicu, namjenski skrojenu za fotografiranje.[nggallery id=120]

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti