Vrijeme je za Strijelce: Nesputani hedonisti

Piše: Redakcija

Britney Spears je američka pjevačica, tekstopisac i plesačica. Zaslužna je za utjecaj na oživljavanje tinejdžerskog popa tokom kasnih 90-ih i ranih 2000-ih, zbog čega je nazivaju princezom popa, a 2. decembra proslavlja svoj 40. rođendan.

 

 

Intelekt osoba rođenih u znaku Strijelca je religijsko-filozofski. Uvijek traže osnovni zakon po kome sve treba da se kreće, duboko i hrabro. Strijelci planiraju i predviđaju, ispituju sve sa strašću i traže dublji smisao. Naklonjeni su nauci, dobri su pravnici, diplomate, inžinjeri, muzičari.

Interesira ih sve što je u vezi s tehnikom, vanjskom trgovinom, medicinom, sportom, obrazovanjem, religijom, humanim društvom.

 

Volja im se zasniva na psihologiji, snažna je. Strijelci su osobe koje se duboko koncentriraju prije donošenja svake odluke. Vladar Strijelca je Jupiter, planeta sreće i optimizma, koji je zaslužan što su pripadnici ovog znaka vedre, dobronamjerne osobe širokih vidika. Srdačni i prijateljski raspoloženi, vole nova iskustva, ali ponekad mogu biti previše naivni, što im donosi razočarenja. Dobri su prijatelji, a uvijek imaju dovoljno novca.

 

Kad nađu srodnu dušu, postaju pažljivi, romantični i brižni partneri, koji znaju kako usrećiti voljenu osobu. Premda su aktivni tipovi, u njima postoji i izražena hedonistička crta, pa nije rijetkost da se prepuste ljenčarenju i neumjerenom uživanju. Ipak, takvi periodi kod njih nikad ne traju predugo, budući da im sve brzo dosadi. Strijelci ni u teškim situacijama ne gube optimizam. Uspijevaju pronaći rješenje i iz, naizgled, bezizlazne situacije.

 

Treba im posao u kojem mogu napredovati, kako intelektualno, tako i hijerarhijski. Svestrani i nesputani, Strijelci su osobe koje bi svako poželio imati u svom timu. Sposobni su, imaju zavidne komunikacijske vještine, u radnu atmosferu unose vedrinu i entuzijazam. Karijera im nije munjevita, ali se uporno penju prema vrhu. Treba ih pustiti da sami dođu do cilja, jer će u tome svakako uspjeti. Sve čega se prihvate, dovedu do kraja.

 

Pripremila: Hedija Mehmedić

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti