Modni dodatak koji oduševljava: Vrijeme je za…

Piše: Z.T.

Džepni sat (pocketwatch ) napravljen je da se nosi u džepu, za razliku od ručnog sata, koji je vezan za zglob. Bili su najčešći tip satova od njihovog razvoja u 16. vijeku do ručnih satova, koji su postali popularni nakon Prvog svjetskog rata tokom kojeg je vojska koristila prelazni dizajn, rovovske satove. Džepni satovi uglavnom imaju lanac koji im omogućava da se pričvrste za prsluk, rever ili omču za kaiš, kako bi se spriječilo njihovo ispadanje. Lančići su često bili ukrašeni srebrenim ili emajliranim privjeskom, noseći uglavnom grb nekog kluba ili društva. No, i dalje su simbol za eleganciju, stoga ne oklijevajte i priuštite sebi jedan džepni sat.

Seiko

Ovaj elegantni džepni sati idealan je za posebne i večernje prilike. Opremljen je japanskim kvarcnim mehanizmom i kalibrom 7N01. Kućište okruglog oblika od nehrđajućeg čelika je pozlaćeno. Sat je iz kolekcije „Seiko Pocket Collection“.

 

Baume & Mercier Clifton

Sat koji se ističe zbog svog 18-karatnog rose-gold zlata. Za ljubitelje kože ovo je idealan sat, jer mijenja oduvijek svima poznati lanac.

 

Vacheron Constantin

Kućište od 18-karatnog rose-gold zlata ima promjer 43 mm i visinu od samo 7,40 mm, te prozirnu stražnju stranu, kako biste se mogli diviti prekrasnom ručno namotanom kalibru Vacheron Constantin 4400. U kolekciji „Vacheron Constantin Patrimony Contemporaine“ prikazan je već sličan džepni sat, izrađen od platine, ali je proizveden samo u 50 komada, limited edition.

 

OMEGA 125

Rekreirani mehanizam smješten je u džepnom satu polu-hunter od 60 mm, tj. s prozorčićem u prednjem kućištu, koji omogućava korisniku da brzo odredi vrijeme, s krunom na tri sata. Izrađen je od zaštićenih legura bijelog i ružičastog 18-karatnog zlata. Lijepo je ukrašen crvenim emajlom, što je bilo posebno teško postići u željenoj crvenoj nijansi koja odgovara boji loga „Omege“.

 

Orient World Stage

Poznata po tome što nudi neke od najjačih vrijednosti u mehaničkim ručnim satovima, japanska „Orient Watch Company“ također proizvodi neobične džepne satove. Evo dobrog primjera, s ručno namotanim japanskim mehanizmom koji ima 40-satnu rezervu snage, pa čak i praktičan indikator rezerve snage na brojčaniku. Premium karakteristike poput safirnog kristala dodaju šarm ovom divnom satu.

 

Frederique Constant Manufacture

Jedna vrlo klasična prezentacija džepnog sata s kućištem od 45 mm s teksturom guilloche brojčanika, kazaljkama u stilu „Breguet“ i rimskim brojevima.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti