Ušuškani u planine: Hoteli koji oduzimaju dah

Piše: Ilma Jakubovic

Šarmantni, intimni i autentični hoteli u kojima prevladavaju romantika, mirnoća i čarobni pogledi na planine stvoreni su za savršen zimski odmor

Coeur de Megeve, Megeve

Megeve je malo mjesto u regiji Mont Blanc i jedna od ikona svjetskih skijališta, a u srcu ovog predivnog mjestašca smjestio se hotel „Coeur de Megeve“. Hotel raspolaže s 39 moderno uređenih soba i apartmana u kojima dominiraju svijetle i tople boje. Sve sobe imaju balkon ili terasu s pogledom na selo, dok u restoranu „La Muse“ možete uživati u domaćoj kuhinji i lokalnim proizvodima, a navečer se opustiti uz kamin u hotelskom salonu. Na raspolaganju je i bar „Le Meige“, gdje možete probati ukusne koktele. Nakon cjelodnevnog skijanja produžite u spa, mjesto „odjeveno“ u tamno drvo. Spa centar ima prostor za odmor s biljnim čajevima i organskom superhranom, veliki senzorni tuš i saunu.

 

The Chedi Andermatt, Švicarska

Planinski švicarski vrhovi i raskošna šuma divan su ambijent za zimski godišnji odmor iz snova. Kombinacija drva i luksuza primjetna je u svakom dijelu hotela koji ima sobe, apartmane, ali i stanove koje daje na raspolaganje svojim gostima. Tradicionalan alpski stil uređenja je sveprisutan, a ono što vam neće promaknuti jesu romantični kamini. Naravno, ponuda restorana, bazena, ali i fitness centra samo su dodatak koji će svako poželjeti iskoristiti.

Le Coucou, Meribel

Na poznatom skijalištu Meribel nalazi se hotel „Le Coucou“. Izvana izgleda kao tradicionalni, planinski hotel, dok unutrašnjost donosi spoj modernih i klasičnih elemenata. Hotel se prostire na deset spratova i ima 55 luksuznih soba iz kojih se pruža veličanstven pogled na Alpe. Vintage namještaj, savremeni komadi i materijali poput kamena, drveta, stakla i kože cijelom ambijentu daju eleganciju. Uz lijepo uređene apartmane, gostima je na raspolaganju spa s vanjskim i unutrašnjim bazenom koji su odvojeni staklom, fitness soba, sauna, jacuzzi, frizerski salon te dva restorana s barom.

 

Aurelio Hotel & Chalet Lech, Austrija

Riječ je o jednoj od omiljenih skijaških destinacija u Austriji. Ovdje skijaška sezona, naime, traje i do pet mjeseci, a priroda je vrlo bajkovita. Tiho i mirno mjesto, koje svojim gostima nudi u sklopu hotela i biblioteku, raskošne lobije s kaminom, restorane i niz popratnih usluga koje će svakoga razmaziti.

Cristallo Hotel Spa & Golf, Italija

Ovaj hotel je izgrađen 1901. godine. Iako se nalazi u Italiji, u interijeru i eksterijeru je vidljiv utjecaj neoklasicizma. Svojom ponudom je više orijentiran na one koji se žele opustiti i relaksirati, a kako ga okružuju skijaške staze, idealan je za sve tipove skijaša, dok njegov spa centar neće nikoga iznevjeriti.

 

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti