Jelena Jevremović: Na konsultacijama o estetskoj korekciji grudi saznala sam da imam tumor

Piše: S.P.

Nekadašnja pjevačica i kćerka pokojnog Mikija Jevremovića, Jelena Jevremović, operisala je tumor na dojci. Naime, ona je otišla kod doktora na konsultaciju radi zatezanja grudi i sasvim slučajno otkrila da je bolesna.

U pitanju je bio benigni tumor koji je Jevremovića morala da operiše. Intervencija je obavljena u četvrtak u podne u jednoj privatnoj klinici.

Jelena je danas na svoj Instagram profil objavila fotografiju iz bolničke sobe. Ona je u opisu otkrila sve o njenoj bolesti, način na koji je saznala i apelovala je na sve žene da moraju da obavljaju redovne preglede.

– Ovo nije poruka samosažaljenja, niti patetike. Ovo je iskrena molba i apel na sve djevojke i žene, naročito na one koje se osjećaju zdravo i u skladu sa tim žive, bezbrižno, kao što sam ja, započela je Jelena svoju priču porukom na Instagram profilu.

– Molim vas, ne zapostavljajte vaše grudi! Nismo ni svjesne koliko je opaka i podmukla bolest tumor dojke. Tiho dođe, tiho se širi i u jednom danu nas obriše kao gumicom. Nismo rođene naučene, nije dovoljno da „pipamo“ grudi i laički tvrdimo kako je tu sve u redu. Nismo stručne, ne znamo, zato moramo ići redovno na ultrazvuk dojki (na 6 mjeseci), kao i na mamografiju (od 40. godine na svakih 18 mjeseci). Rokovi za redovne preglede su se smanjili, jer oboljelih, naročito mladih žena, je sve više, napisala je pevačica.

Jevremovićeva je zatim otkrila kako je saznala za bolest.

– Otišla sam na konsultaciju o estetskoj korekciji grudi i saznala da imam promjenu na lijevoj dojci. Na sreću, uz fantastičan tim doktora, nakon skoro 6 sati na operacionom stolu i nimalo jednostavne operacije, sve je, hvala Bogu, prošlo dobro. Danima prije zahvata bila sam u agoniji, plašeći se da je karcinom maligan, brinući i neprestano razmišljajući o djeci i svima onima, koje kada legnem na operacioni sto, ostavljam iza sebe… Hrabra sam, maltene neustašiva, nikada se nisam predala…Ali kada su ti životni konci istrgnuti iz ruku i nemaš kontrolu, osjetiš se u momentu bespomoćno i slabo. Nema ništa gore i strašnije od toga. Zato, ako češće uradimo makar malo za nas same, to je mnogo! Ne zamjerite na ovom postu jednom emotivcu i nepopravljivom optimisti, ali morala sam da pokušam da dignem svijest sličnima sebi, pa neka me makar jedna dama danas posluša, bit će to prava stvar.

Promijenila sam se i opametila, poslije ovog iskustva baš ništa neću shvatati olako i pazit ću više na svoje zdravlje. To što brinemo o sebi nije sebično. Naprotiv, time dokazujemo da mislimo na naše bližnje i volimo ih, jer da bismo bili dobri njima, moramo prvo biti dobri sebi samima. Neka ste mi svi zdravi i sretni, i budite blagosloveni i zahvalni na svakom budućem danu. Sretni praznici!, zaključila je Jelena.

Pročitajte još