Cipele koje su raspametile influenserke u prazničnoj sezoni: Rasprodale u rekordnom vremenu

Piše: Redakcija

Svima omiljeni Swarovski, lansirao je najnoviji model cipela, koje, ne samo da su idealne za doček, već ih je kreirala i jedna od najpopularnijih modnih dizajnerki – Amina Muaddi.

Dizajnerika za čijim cipelama žude modne zavisnice širom svijeta udružila je snage s poznatim brendom kristala Swarovski, a rezultat ove saradnje je posebna verzija “Julia Glass” sandala sa potpisom Amine Muaddi.

Ko je zapravo Amina Muadi?

Nije iznenađenje da je Amina postala jedan od najtraženijih dizajnera cipela na svijetu. Njena prepoznatljiva geometrijska, proširena potpetica okupila je mnoge obožavatelje u svijetu poznatih od Rihanne, Kendal i Kylie Jenner do Dua Lipe. Jordansko-rumunska dizajnerka je prvi put lansirala svoj istoimeni brend još 2018. godine, a kada je njena prva kolekcija lansirana 2019. godine, potpuno je rasprodata za samo jedan dan. Dovoljno je reći da je njen brend sada postao jedan od najekskluzivnijih u industriji.

Nakon što je 2019. godine osvojila nagradu za novog dizajnera godine kada je obuća u pitanju, Muadi je otkrila da je Rihanna unajmila da radi na kolekciji obuće za njen brend “Fenty”. Zbog uspjeha prve saradnje, izbacili su i novu kolekciju, koja je nesumnjivo bila još glamuroznijia, pod nazivom “Release 11-20”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AWGE (@awgenization)

Sarađivala je sa mnogim brendovima kao što su ” Wolford” i “Awge”, a sad je izbacila i najnoviju kolekciju sa ni manje ni više Swarovskim kristalima.

Saradnja sa kućom Swarovski

Dizajnerka Amina Muaddi i Giovanna Engelbet, kreativna direktorica brenda Swarovski uspjele su da stvore pravu modnu poslasticu u prazničnoj sezoni. I dok je jedna uspjela da udahne novi život kristalnom nakitu, druga je cipele s piramidalnom potpeticom uspjela da učini svojim modnim pečatom. Sa istom otkačenom vizijom budućnosti mode ostvarile su i saradnju.

Street style zvijezda i kreativna direktorica kompanije Swarovski, u razgovoru za modnu bibliju Vouge, nije krila oduševljenje činjenicom da je poznati austrijski brend kristala kojeg zastupa sklopio saradnju sa jednom do najpopularnijih dizajnerica obuće.

Baš poput brojnih cipela s Muadinim potpisom kojim modne trendseterke ne mogu da odole, “Julia Glass” sandale presvučene kristalima Swarovski predstavljaju model kao stvoren za sezonu prazničnih zabava.

Nježno roze boje kaišića na kojima su postavljeni kristali Swarovski pravi su magnet za poglede, a ubrzo nakon lansiranja u web prodavnici brenda Swarovski ove sandale po cijeni od gotovo hiljadu i trista švicarskih franaka uspejle su da se rasprodaju brzinom svijetlosti.

A kako i ne bi kada savršeno pristaju uz svaku prazničnu kombinaciju. Idealne cipele za period u kom vlada glamur i sjaj.

 

Izvor: Žena.blic.rs

(Z. T.)

Pročitajte još