Sastojci Količina
badem 50 g
lješnjak 50 g
zobene pahuljice, sitne 50 g
kokososvo brašno 2 kašike
kakao 1 kašika
crna čokolada 100 g
hurme 200 g
voda 100 ml

ZA GLAZURU

crna čokolada 150 g
MASLAC 30 g

Kako pripremiti

Hurmama odstranite košpice, nasjeckajte ih i stavite u 100 ml vode, pa ostavite minimalno pola sata, što duže stoje to je bolje. U blenderu smiksajte bademe i lješnjake i zobene pahuljice. Dodajte sve ostale sastojke i hurme. Dobro izblendajte i smjesu ostavite u frižideru na pola sata da se sve malo stegne. Oblikujte bombice, ako želite stavite u sredinu lješnjak i uvaljajte u kokosove mrvice. Otopite čokoladu sa maslacem i kad se malo prohladi umačite svaku bombicu i odlažite ih na papir za pečenje da se osuše, tj. da se čokolada stegne…

Izvor: Recepti.zena.blic

(L. M.)