Dirnuta emotivnom pričom Marija Šerifović jelkom i poklonima obradovala dječaka Imrana iz Vogošće

Piše: Redakcija

Nakon što je nedavno objavila da će nekome pokloniti svoju novogodišnju jelku, ali pod neobičnim uslovom – da bude okićena tokom cijele godine, pjevačica Marija Šerifović ispunila je svoje obećanje.

Kako bi neko dobio Marijinu jelku, bilo je potrebno da napiše razlog zašto je želi, ali i po čemu je “obožava kao pjevačicu”, a sreća je pripala dječaku Imranu iz Vogošće.

Kako bi iznenađenje bilo potpuno, Marija se iz Beograda zaputila prema Sarajevu kako bi dječaku lično dostavila jelku.

– Vidjeli ste vjerovatno da je jelka otišla put Sarajeva u ime dječaka Imrana. Međutim, ono što se ne zna je da im jelku donosim lično ja, rekla je Marija i našalila se kako se nada da će svi to dobro podnijeti.

S Marijom se zaputio i njen prijatelj Miloš, koji je nazvao dječakovu majku Amelu i obavijestio je kako će joj isporučiti jelku.

Ne očekujući da s njim stiže i pjevačica, Amela je bila u šoku.

– Marija! Jao, ne mogu da vjerujem, vikala je, a potom zagrlila pjevačicu.

Sretna i iznenađena porodica ugostila je Mariju i Miloša u svojoj kući. Pjevačica je rekla kako je ovoga puta ona u ulozi Djeda Mraza, ali ona nije bila jedina koja daruje – i dječak je njoj poklonio mali znak pažnje.

– Jelka je stigla u Vogošću kod ovog divnog dječaka. On se potpuno izgubio, ostao je bez teksta. On je sretan, mama je sretna, tata, bake, dede, svi su sretni i zadovoljni, rekla je Marija.

Na kraju videa dječak je pored jelke pjevačici poslao poljubac.

Svojim postupkom Marija je iznenadila i svoje pratitelje na YouTube kanalu.

“Svaka ti čast, Marija, zato te toliko volimo i cijenimo”, “Rasplakala si me”, “E da je više ljudi kao ti, gdje bi nam kraj bio”, “Svaka čast, veliki si čovjek”, “Najbolja si”, “Dobroto neviđena”, “Zato te i pratim sve ove godine, jer si čovjek prije svega”, pisali su joj ispod videa.

Povodom svega oglasio se i dječak, još uvijek pod utiscima iznenađenja.

– Ljudi, ja sam još uvijek u šoku. Hvala svima na pozdravima i lijepim riječima. Hvala Mariji i Milošu, divno vas je bilo upoznati. Volimo vas i grlimo, napisao je dječak.

U komentaru koji je osvojio Mariju dječakova majka Amela napisala je svoju priču.

– Imran je beba rođena prije vremena. Moj i njegov život bili su ugroženi pa je mjesec dana ležao u bolnici, a sa šest mjeseci bio operisan. Pri ulasku u operacionu salu tražila sam da mi puste tvoju pjesmu ‘Molitva’. S tom pjesmom sam zaspala i moje molitve su uslišene, započela je Amela.

Objasnila je kako ju je ove godine korona spriječila da iznenadi sina.

– Nažalost, ove godine Imranu ne mogu kupiti ni novogodišnji paketić, a ne jelku. Suprug je ostao bez posla, a ja, kao i svaka majka, nastojim održati porodicu na okupu, dodala je ona.

Objasnila je kako bi je posebno obradovalo da Imran dobije tu jelku i svojim ručicama stavi zvijezdu na njen vrh.

– Nekako osjećam da si insan (što bi u Bosni rekli) pa mi je došlo da ti sve ovako napišem, zaključila je Amela i čestitala pjevačici predstojeće praznike.

Pjevačica je ovim gestom pokazala da doista ima veliko srce, a ne sumnjamo da su praznici uljepšani i njoj i Imranovoj porodici.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti