Eminem danas slavi 50. rođendan: Ovi detalji iz njegovog života nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Piše: Azra

Eminem, koji danas slavi 50. rođendan, poznat je po oštrom jeziku, pjesmama grubih riječi i surovosti koju plasira kroz muziku, ali je čovjek velikog srca. Popularni reper sa bivšom suprugom Kim Scott ima kćerku Hailie Jade, ali malo ko zna da ima i dvije usvojene kćerke.

INSTAGRAM: @eminem

Eminem je bivšu suprugu upoznao kada je imao 13 godina, a dvije godine kasnije ona i njena sestra bliznakinja pobjegle su od kuće i uselile se kod njega i njegove majke. Vezu s Kim započeo je 1989. godine, kada je imao 15 godina.

Vjenčali su se dva puta, 1999. kad su ostali u braku do 2001. godine, a zatim 2006, iako je taj brak potrajao samo četiri mjeseca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hailie Jade (@hailiejade)

Kćerka Hailie rodila se krajem 1995. godine, ali njih dvoje su do tada već imali jedno dijete o kome su brinuli ‒ Alainu Scott, kćerku Kimine sestre Daun, koja je do njenog rođenja toliko već zagrizla u zavisnost da se nije sjećala ni imena Alainog oca.

‒ Alaina je dio mog života otkako se rodila. Kim i ja praktično smo je odgojili, živjela je sa nama gdje god da smo bili, ispričao je reper svojevremeno.

Alaina je rođena 1993. godine, a Eminem ju je zvanično usvojio 2002. Njena majka Daun preminula je 2016. od predoziranja heroinom, kada je imala četrdeset godina.

Alaina je u međuvremenu izrasla u mladu ženu, završila je fakultet, a sad se vjerila sa dečkom Metom Moelerom, sa kojim je u vezi već sedam godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alaina Marie (@alainamariescott)

Zvanično je usvojio 2005, a već sljedeće godine ponovo se oženio sa Kim. U tom braku ostao je samo četiri mjeseca. Biološki otac Stevie takođe je imao probleme sa zavisnošću, zbog čega je i preminuo 2019. godine.

Izvor: stil.kurir.rs

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti