Nepopravljivi romantik: Elizabeth Taylor udavala se 8 puta za 7 različitih muževa

Piše: Redakcija

Elizabeth Taylor ikona je glamura starog Hollywooda. Činilo se da ima sve – ljepotu, slavu i život ispunjen ljubavlju. Bila je tako zadivljujuća žena da je na kraju u svoju životnu knjigu ispisala osam vjenčanja sa sedam različitih muškaraca i tako postala poznata po ovim romantičnim epizodama baš koliko i po svojoj briljantnoj glumi.

Elizabeth Taylor bila je mlada glumica koja je bila poznata po svojoj jedinstvenoj ljepoti. Rođena je 1932. godine a karijeru u Holivudu započela je još kao dijete. Tokom šezdesetih godina prošlog stoljeća Elizabeth je postala najplaćenija filmska zvijezda.

U toku svoje dugogodišnje karijere dobila je tri Oskara i četiri Zlatna globusa. U ovo vrijeme Elizabeth je smatrana najljepšom ženom svijeta stoga nije ni čudno što se toliko puta udala.

Za sebe je priznala da je “neizlječivi romantik”. Za svog prvog muža udala se kada je imala samo 18 godina, taj brak bio je kratkog vijeka. Njen prvi muž bio je Conrad ‘Nicky’ Hilton Jr., a zajedno su bili samo 8 mjeseci – od maja 1950. do januara 1951. Hilton je bio sin hotelijera Conrada Hiltona. Prema pisanjima medija njih dvoje su raskinuli zbog Hiltonovih loših navika.

Drugi put Elizabeth je rekla “da” britanskom glumcu Michaelu Wildingu, koji je bio 20 godina stariji od nje. Udala se u februaru 1952. godine i tom braku postala je majka.

U ovoj bračnoj zajednici rodila je dva sina Michaela Jr. i Christophera. U jednom članku, Christopher je podijelio da im je, kada su bili djeca, Taylor dozvoljavala da igraju sa njenim Zlatnim globusima, ali ne i sa njenim Oskarima.

Nažalost kada je Tejlorina karijera krenula uzlaznom putanjom, njen odnos sa Wildingom se pogoršao. I nakon pet godina braka, razišli su se.

Samo mjesec dana nakon što je okončala brak sa Wildingom, Taylor se ponovo udala za producenta Mikea Todda. U braku su dobili jedno dijete, djevojčicu Lizu.

Todd je svojo supruzi ugađao svojoj ženi otmjenim poklonima, pa je tako jednom u njihovom dvorištu organizirao pravu izložbu pariskog nakita. Nažalost brak je prekinuta kada je Todd poginuo u avionskoj nesreći 1958. godine.

Njen brak sa pjevačem Eddiejem Fisherom 1959. godine dospio je na naslovnice iz pogrešnih razloga. Naime, kada su uploviliu vezu Fisher je tada još bio oženjen glumicom Debbie Reynolds, ali ju je ostavio da bi se oženio Taylor. To je rezultiralo negativnim publicitetom za oboje.

Taylor je tada kazala kako će njihova faza medenog mjeseca trajati 40 godina, ali samo pet godina nakon što su se vjenčali njih dvoje su se razveli.

Njena turbulentna veza sa petim i šestim mužem pogodila je Holivud kao oluja. Naime, Taylor se zaljubila u glumca Richarda Burtona na snimanju filma Kleopatra. To je postala burna romansa, a njih dvoje su se vjenčali istog mjeseca kada se Taylor razvela od Fishera.

Čak i ako njena posljednja dva braka nisu uspela, ostala je dobra prijateljica sa oba bivša muža. Taylorin šesti supružnik bio je političar John Warner. Povezali su se zbog zajedničke ljubavi prema konjima, ali su se nakon skoro šest godina i razveli.

Posljednji muž u nizu njenih brakova je građevinski radnik Lari Fortenski, koji je bio 20 godina mlađi od nje. Ali za razliku od Tejlora, Fortenski nije bio naviknut na popularnost i na kraju su se razveli 1996. godine. Taylor je ostala u kontaktu i s Warnerom i s Fortenskyjem do kraja života.

Elizabeth Taylor preminula je 2011. godine u 80. godini u losanđelskoj klinici zbog zatajenja srca. Umrla je okružena svojom djecom.

Izvor: mila.ba

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti