Recept za najbrži kolač od jabuka kojeg mogu napraviti i najveći amateri

Piše: Azra

Vikend je blizu, pa je idealna prilika za pripremu omiljenih domaćih slastica za koje inače i nemamo baš previše vremena. S druge strane, postoje toliko ukusni i jednostavni recepti za koje ćete morati izdvojiti svega nekoliko minuta za njihovu pripremu, a čiji okus to uopće ne odaje!

U nastavku otkrijte što vam sve treba za sočni kolač od jabuka koji se topi u ustima!

Sastojci:

– 3 jaja
– 150 g šećera
– 50 g vanilinog šećera
– prstohvat soli
– 3 jabuke
– 130 g brašna
– naribana limunova korica

Priprema:

Jaja, šećer i so izmiješajte mikserom u jednoj posudi sve dok smjesa ne postane žute boje. Zatim jabuke ogulite i narežite na sitne komadiće. U smjesu dodajte brašni i lagano izmiješajte dok se sve lijepo ne sjedini, a potom dodajte jabuke. Posudu za pečenje premažite maslacem i kolač pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko pola sata. Kada je kolač gotov, ostavite ga da se ohladi, a zatim ga servirajte sa šećerom u prahu ili kuglicom sladoleda od vanilije.

Izvor: fashion.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti