Lejla Filipović u čizmama koje su hit ove sezone: Udobne i pogodne za duge šetnje

Piše: S.P.

Lejla Filipović nedavno je posjetila Istanbul sa suprugom Tarikom Filipovićem i uživala u svim ljepotama po mnogima jednog od najzanimljivijih gradova na svijetu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lejla Filipović (@lejla.filipovic)

S obzirom na to da se radi o nekadašnjoj prijestolnici triju velikih carstava, nevjerovatan spoj kultura u Istanbulu baš nikog ne ostavlja ravnodušnim, a oduševio je i bračni par Filipović.

Lijepa Lejla sada je podijelila i nekoliko fotografija s putovanja. Na jednoj od njih pozira ispred Velike svete džamije Aje Sofije koja je 1935. godine odlukom Mustafe Kemala Ataturka pretvorena u muzej, a 2020. godine poništavanjem te odluke ponovo je postala džamija.

Za obilazak svih historijskih znamenitosti i turističkih atrakcija u jedinom gradu na svijetu koji se proteže na dva kontinenta potrebna je udobna obuća u kojoj se noge neće previše umoriti od hodanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lejla Filipović (@lejla.filipovic)

Lejla je na put ponijela idealne čizme za tu priliku. Povišeni crni model na vezanje nema visoku potpeticu, ali ima predimenzionirani ravni đon koji baš kao i modeli s potpeticom pruža vizualni efekt produživanja figure.

Međutim, ovakve čizme ipak su puno udobnije i stabilnije od onih s potpeticom i zato su stvorene za aktivnosti poput obilaska čarobnog Istanbula.

Osim što su udobne, one su trenutno i vrlo popularne te većina trendseterica ove sezone nosi upravo modele s predimenzioniranim đonom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lejla Filipović (@lejla.filipovic)

Pročitajte još