Razija Čolaković: Omladino, nije kasno da se probudite

Piše: S.P.

Razija Čolaković, poznata pod nadimkom Raza, ponosna majka i supruga, spisateljica koja je napisala tri knjige, studentica je komunikologije i novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Brčkom, a rijetko koja djevojka ili žena nije čitala tekstove koje piše na svojoj Facebook stranici „Muhabet sa Razom“.

Ovoga puta Raza je na svojoj stanici napisala snažnu poruku koju je posvetila omladini u sve napetijoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Ovo nije prvi put da simpatična Raza pokušava ukazati na različite probleme u našem društvu.

– Omladino moja, ljudi moji, obraćam se vama SVIMA u nadi, da ću bar jednom od vas, svijest probuditi… Kada bih uspjela kod bar jedne osobe, to bi bio moj uspjeh. To što ne znate šta ćete sa sobom i što izgubljeni tumarate, nisu vam krivi drugi ljudi. To što nemate posao u državi u kojoj živite, nisu vam krivi drugi ljudi. To što u kući trpite ili gledate nasilje, nisu vam krivi drugi ljudi. To što ste završili na pogrešnom putu, s pogrešnim društvom, nisu vam krivi drugi ljudi. To što nemate novca, a želite imati sve, nisu vam krivi drugi ljudi, ovim riječima Raza je započela svoju objavu.

– To što se ubijate od poroka, alkohola, droge, kocke i kladionica, nisu vam krivi drugi ljudi. To što radite od jutra do sutra za platu od 300 ili 400 maraka, nisu vam krivi drugi ljudi. To što živite s roditeljima koji vas uzdržavaju i u vasoj četrdesetoj godini, nisu vam krivi drugi ljudi. To što slušate lošu muziku, gledate loše filmove, radite loše stvari, nisu vam krivi drugi ljudi. To što smatarate sebe manje vrijednima, nisu vam krivi drugi ljudi. To što ste ostali bez znanja, samopuzdanja, stava i postali slijepi, gluhi i nijemi poslušnici određene elite u vlasti, (čast pojedincima) nisu vam krivi drugi ljudi! Krivi su pojedinci u vlasti, na raznim nivoima, koji su se potrudili, da od vas naprave upravo to: Poslušnike čiji životi ne vrijede ništa! A vi ste se naivno uhvatili u tu, dobro postavljenu zamku. S vama takvima se upravlja, manipulise i takvi se guraju na prve linije! Nije kasno da se probudite! Uskoro će izbori! NAJVAŽNIJI IZBORI U DRŽAVI! VI BIRATE! Mijenjajte snagom uma i pera, ono što vam se ne sviđa! Vjerujte mi, lakše je podići pero, nego pušku, dodala je.

Raza je svoju poruku završila  izrekom, koju će shvatiti, kako ona kaže, oni koji pameti imaju: “Um caruje, snaga klade valja”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti