Odijelo: Vladar vašeg ormara

Piše: Selma Hodo

Ženska odijela javila su se krajem 19. vijeka, kada je krojač Johan Redfern kreirao odijelo za princezu od Walesa. Tokom godina ovaj odjevni komad predstavljao je ženstvenost, ali je bio i simbol ženske emancipacije. Uprkos mijenjanju modnih trendova klasično odijelo je vanvremenski must have, a prikladno je, kako za formalne, tako i za opuštene svakodnevne situacije.

Iako se danas odijelo nosi u svim bojama, crno i sivo predstavljaju simbol elegancije, a tamne boje biramo i za svečane večere, proslave matura, ali i razgovore za posao.

S druge strane, modna industrija u svojoj ponudi ima i odijela svjetlijih, te ekstravagantnijih tonova, stoga ne čudi činjenica da će i u 2022. odijela biti ponovo IN. Bilo da želite imati žuto, plavo, crveno ili odijelo boje fuksije, savjetujemo da pri odabiru svog odijela obratite pažnju na model, kao i da birate klasične komade, koji nikada ne izlaze iz mode.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti