5 savjeta za zatezanje opuštene kože nakon porođaja

Piše: Redakcija

Veliki broj žena ima problema s opuštenim mišićima i kožom poslije trudnoće. Uz strije, opuštena koža nakon porođaja, posebno na području trbuha, najveći je estetski problem novih mama.

Donosimo 5 savjeta za zatezanje kože nakon porođaja

Trudnoća može donijeti mnogo promjena na tvojoj koži. Većina njih nestaje nakon porođaja, ali ponekad ostane opuštena koža. Koža je izgrađena od kolagena i elastina, pa se s debljanjem širi. Nakon istezanja, koža može imati problema s vraćanjem u prvobitni oblik.

Opuštena koža može biti emocionalno frustrirajuća za žene koje žele da im se tijela vrate u stanje prije trudnoće. Ali važno je zapamtiti da to može potrajati.

Tvoje tijelo je upravo učinilo nevjerovatnu stvar porođajem, pa nemoj biti stroga prema sebi. Evo nekoliko stvari koje možeš učiniti kako bi učvrstila opuštenu kožu.

1. Kardio vježbanje

Kardio vježbe mogu pomoći u sagorijevanju masti i toniziranju mišića. Pokušaj brzo hodati, plivati, trčati ili voziti bicikl. Prije nego započneš novu rutinu, pitaj svog doktora je li u redu da ponovno počneš vježbati. Počnite polako i napredujte prema intenzivnijim aktivnostima. Redovna vježba može pomoći smanjiti višak kože.

2. Zdrave masti i proteini

Konzumiranje zdravih proteina i masti može pomoći u izgradnji mišića. Proteini također mogu sadržavati kolagen. Individualne potrebe za proteinima ovise o tome koliko vježbaš, kao i o visini i težini. Možda će ti trebati i više proteina ako dojiš.

3. Trening snage

Uvedi treninge snage za oblikovanje i tonus mišića. Izgradnja mišićnog tonusa može imati pozitivan učinak na opuštenu kožu. Trbušnjaci i sklekovi uobičajeni su treninzi, ali satovi pilatesa i joge također poboljšavaju tonus mišića i pomažu da se zategnu i izduže.

4. Hidratacija

Za zdravu kožu važno je unositi dovoljno tekućine u organizam. Pij oko osam čaša vode dnevno kako biste se brže riješili toksina i iznutra hidratizirali kožu. Voda pomaže hidratizirati kožu i čini je elastičnijom. Osim toga, lakše se sagorijevaju masnoće i smanjuje se zadržavanje vode u trbuhu.

5. Masaža uljima

Neka ulja na biljnoj bazi mogu pomoći koži da se sama popravi. To bi moglo biti zbog njihovog sadržaja antioksidansa i protuupalnih svojstava. Naprimjer, bademovo ulje može pomoći kod strija. Pokušaj utrljati ulje jojobe ili kokosovo ulje, duž trbušne linije kako bi zategla kožu. Možeš dodati nekoliko kapi eteričnog ulja poput tamjana ili nerolija. Na kraju, promjene koje su se dogodile na tijelu donošenjem djeteta na svijet ne bi trebale biti razlozi za brigu ili deprimiranje. Na svijet ste donijeli maleno biće i od toga nema boljeg razloga za ponosno nošenje opuštenog trbuščića ili strija.

 

Izvor: miss7mama.24sata.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti