Ovo je 9 najskupljih haljina svih vremena

Piše: Azra

Nositi nešto jedinstveno, vrlo često znači da će imati i skuplju etiketu, no neke od haljina koje su nosile kraljevske mladenke i filmske zvijezde imaju neočekivano vrtoglave cijene. Ni jedna od njih nije prošla nezapaženo, a koje su neke od najskupljih haljina svih vremena, otkrijte u nastavku.

Vjenčanica Meghan Markle – Givenchy

Na svojem je vjenčanju Meghan Markle nosila je Givenchyjevu vjenčanicu rađenu po mjeri, a stajala je 265,000 dolara, prenosi Vanity Fair.

Vjenčanica Kate Middleton  – Alexander McQueen

Kraljevska vjenčanja podrazumijevaju pozornost svjetske javnosti što iziskuje i vjenčanice za pamćenje – a ona koju je za Kate Middleton dizajnirala Sarah Burton za Alexander McQueen stajala je oko 400,000 dolara, javlja Good Housekeeping.

Vjenčanica Amal Clooney – Oscar de la Renta

Raskošnu vjenčanicu ukrašenu čipkom i perlama za Amal Clooney dizajnirao je Oscar de la Renta, a cijena joj je bila nevjerovatnih 380 hiljada funti, prema Marie Claire.

Vjenčanica Grace Kelly

Za vjenčanicu Grace Kelly filmski studio Metro-Goldwyn-Meyer platio je pedesetih oko 60,000 dolara, što bi u današnjoj protuvrijednosti bilo oko pola miliona dolara.

Nicole Kidman u haljini Johna Galliana za Dior

Za nošenje ove žute izvezene haljine Johna Galliana za Dior na Oscare 1997. Nicole Kidman bila je navodno plaćena 2 miliona dolara, prenosi Marie Claire.

Jennifer Lawrence u Dioru na dodjeli Oscara

Još je jedna Diorova kreacija zablistala na crvenom tepihu Oscara i nosila nezamislivu etiketu: haljina koju je za Dior Couture dizajnirao Raf Simons nosila je na dodjelu Oscara 2013. Jennifer Lawrence, a stajala je nevjerovatnih četiri miliona dolara.

Neke su od najskupljih haljine bile i one prodavane na aukcijama:

Audrey Hepburn – Givenchy

Givenchyjeva haljina koju je Audrey Hepburn nosila u filmu ‘Brakfast at Tiffany’s’ prodana je na aukciji za gotovo milion dolara, tačnije, 923 hiljade!

 Julie Andrews – ‘Sound of Music’

Naizgled neugledna, jednostavna haljina koju je Julie Andrews nosila u filmu ‘Sound of Music’ na aukciji je prodana za vrtoglavih 1,56 miliona dolara!

Marilyn Monroe – ‘7 Year Itch’

Kultna scena iz filma ‘Sedam godina vjernosti’ ona je u kojoj slavna glumica stoji iznad ventilacijskog otvora, a lepršava plisirana bijela haljina Williama Traville koja se urezala u kolektivnu memoriju na aukciji je prodana za 5,6 miliona dolara.

Izvor: elle.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti