Istražili smo Pinterest: Trendovi uređenja doma za 2022.

Piše: L. M.

Prema jednoj od najpopularnijih platformi – Pinterestu, u aktuelnoj godini očekuju nas brojni uzbudljivi trendovi iz svijeta interijera zbog kojih ćemo poželjeti napraviti dizajnerske modifikacije u vlastitom domu

Kuhinja

(Vintage, skandinavski i tradicionalni stil)

Prema Pinterestovoj statistici, najtraženiji interijer dekor za kuhinju je vintage stil. Vintage kuhinju možete lako upotpuniti svojom osobnošću kako biste je učinili prepoznatljivom. Na drugom mjestu najomiljenija kuhinjska tema je skandinavski stil, dok je kuhinja u tradicionalnom stilu na trećem mjestu top liste.

 

Dnevni boravak

(Vintage, morski i minimalistički stil)

Vintage je ponovo najpopularniji stil dizajna interijera za dnevni boravak, sa starinskim tepisima i ogromnim kaučima koji pružaju toplu, prijatnu atmosferu. Drugi najtraženiji dekor interijera za središte naših domova je morski stil. Od tirkizne do morsko zelene, igrajte se sa svojim omiljenim okeanskim nijansama, kako biste postigli opuštenu atmosferu kao na plaži i ukrasite svoj dnevni boravak dodacima od drveta, kako biste uhvatili suštinu opuštenog obalnog interijera.

 

Kupatilo

(Savremeno, vintage i rustikalni stil)

Najpoželjniji interijer za kupatilo je savremeni. Neutralni akcenti, čiste linije i pristup bez ukrasa očito su se svidjeli mnogima.

 

Spavaća soba

(Shabby chic stil)

Shabby chic dekor preuzima vodeću ulogu u interijerima spavaćih soba. Obogatite svoju spavaću sobu omiljenim printovima – cvjetnim ili tufnastim – i nagomilajte svoj krevet naboranim jastucima za nostalgičan dodir i dodatnu udobnost.

 

Pročitajte još