Kućni spa: Vrijeme je za tetošenje

Piše: I.J.

Spa kod kuće može biti jednako lijep i relaksirajući, a nakon blagdanskih dana uživanja u hrani i izlascima vrijeme je za opuštanje. Poklonite sebi cvijeće i uljepšajte prostor. Očistite raspored i odaberite dan, isključite mobitel i upalite svijeće

NAPRAVITE ATMOSFERU

Svijeće imaju moć stvaranja određene atmosfere. Ovisno o raspoloženju odaberite miris koji vam odgovara. Treptaj plamena i aroma u zraku opuštaju um i tijelo. Napravite omiljeni čaj te nahranite tijelo izvana i iznutra. Napunite kupku toplom vodom i uključite muziku koja vas opušta ili pak uživajte u tišini svojih misli. Pripremite se za najbolji spa tretman koji ćete uskoro prakticirati kao sedmični ritual.

 

ETERIČNA ULJA

Doživljaj uživanja u toploj kupki pojačajte dodavanjem kapi aromatičnih ulja. Eterična ulja fino mirišu i razbuđuju čula, a djeluju i umirujuće, posebno ulje lavande i smilja. Dodavanjem bademovog ili jojobinog ulja u kupku koža će vam biti poput svile. Izmiješajte najdraži miris u bočici s vodom te raspršite po jastuku prije spavanja i prepustite se čarima aromaterapije.

 

SAMO NJEŽNO PREMA SEBI

Topla kupka otvara pore i tada je odlično vrijeme za piling tijela i masku za lice. Napravite kućne varijante od sastojaka koje sigurno imate kao što su so, šećer, jogurt i med. Spužvicom ćete pripremiti kožu za nanošenje pilinga. Nanesite ga na vrat i dekolte, područja koja često zanemarujemo. Nakon ispiranja, vrijeme je za masku. Uređivanje stopala i noktiju može početi. Potisnite zanoktice, oblikujte nokte, kamenom uredite pete i spremni ste za završni korak nanošenja laka za nokte ili kreme. Ako su vam ruke suhe i ispucale zimi, utrljajte hranjivu kremu te navucite pamučne rukavice, ujutro ćete se probuditi oduševljeni rezultatom. Nakon temeljitog tuširanja, osušite kožu ručnikom. Dok utrljavate omiljenu kremu ili ulje, priuštite sebi masažu stopala, nogu ili nekog drugog dijela koji vam paše. Utoplite se u najdraži ogrtač i uživajte u šoljici čaja uz knjigu ili dobar film. Odmorite kosu od feniranja i prosušite je peškirom, bit će vam zahvalna, a vi ćete biti zahvalni sami sebi i ponavljati ovaj ritual sve češće.

Pročitajte još