Suprotnosti se privlače: Slavni koji su u braku s ljudima koji nisu iz showbusinessa

Piše: Selma Hodo

Mnogi od nas su bar jednom u životu poželjeli da izađu na date s poznatom osobom. Da se snovi ostvaruju, te da ljubav ne poznaje granice, dokaz su i brakovi slavnih osoba s potpuno nepoznatim osobama. Na ovom spisku pronašli su se George Clooney, Reese Witherspoon, Adel, Julia Roberts i mnogi drugi.

GEORGE CLOONEY S AMAL PRONAŠAO LJUBAV ŽIVOTA

Jedan od sigurno najljepših parova George i Amal Clooney otpočeli su svoju ljubavnu vezu u februaru 2014., kada je planetarno poznati glumac uhvaćen kako izlazi iz restorana s prelijepom crnokosom. Malo ko je tada u SAD-u poznavao pravnicu Amal Alamuddin koja je bila savjetnica bivšeg generalnog sekretara UN-a Kofija Annana.

Već u aprilu 2014. u medijima se počelo šuškati kako se par vjerio, a ubrzo nakon toga par je potvrdio da su se vjerili, te da će se vjenčati u Italiji u septembru. Velikom glamuroznom vjenčanju prisustvovalo je mnogo poznatih osoba. među kojima Cindy Crawford sa suprugom, Matt Damon, Emily Blunt, Anna Wintour, Bono i mnogi drugi. Amal je za ovu priliku odabrala vjenčanicu Oscara de la Rente.Poznati glumac tada je kazao kako nikada nije bio sretniji u nekoj vezi te da je s 20 godina mlađom pravnicom napokon pronašao ljubav svog života. Njihov bračni život zasnovan je na razumijevanju, brizi i podršci. Par ima blizance Alexandera i Ellu Clooney.

REESE WITHERSPOON REKLA JE „DA“ JIMU TOTHU

Glumica i zvijezda serije „Male laži“ udala se za svog nepoznatog partnera, agenta za talente Jima Totha, 2011. Reese i Jim počeli su vezu 2010., ubrzo nakon što je ona prekinula s kolegom Jakeom Gyllenhaalom. Upoznali su se na zabavi u Los Anglesu kod zajedničkih prijatelja.

– Neki pijani tip mi se upucavao i pravio budalu od sebe. Vikao je na mene i govorio „Ne znaš me“ i pritom gurao svoj prst u moje lice. Tada je Jim uletio i rekao: „Oprosti mom prijatelju. Nedavno je prekinuo vezu.“ Jim je stvarno dobar prijatelj jer ga je izvukao iz takve situacije. Takav je on, divan čovjek – ispričala je glumica kako se upoznala sa svojim suprugom s kim je duže od decenije u skladnom braku.

– Rekao mi je da će mi svaki dan pokazivati koliko dobar partner može biti. Obećao je brinuti se o meni. Ostala sam iznenađena, jer nikada u životu nisam imala nekoga takvog – ispričala je Reese. Imaju devetogodišnjeg sina Tennesseeja, a Reese iz prethodnog braka ima još dvoje djece.

ANNE HATHAWAY UDALA SE ZA DIZAJNERA NAKITA

Glumica Anne Hathaway svog princa našla je u Adamu Shulmanu. Upoznali su se na Filmskom festivalu u Palm Springsu 2008., a vjenčali su se 2012.. Upoznao ih je zajednički prijatelj kojem je Anne odmah rekla da će se udati za njega.

– Mislim da je mislio da sam malo luda, što pomalo i jesam, ali sam i draga. Od prve sekunde kad sam ga upoznala, znala sam da je on ljubav mog života – rekla je Hathaway.

Shulman se bavi dizajniranjem nakita i ima svoju liniju nakita nazvanu James Banks. Roditelji su dječaka Jonathana.

MATT DAMON SUPRUGU LUCIANU BARROSO UPOZNAO DOK JE RADILA ZA ŠANKOM

Glumac Matt Damon upoznao je svoju suprugu Lucianu Barroso na njenom poslu, dok je radila za šankom u „Miami’s Crobaru“. Nakon dugog dana na setu filma „Zauvijek zajedno“ pozvala je glumca na piće.

– Vidio sam je doslovno preko krcate prostorije i osam godina i četvero djece kasnije, to je moj život. Ne znak kako bi nam se inače putevi isprepleli da se to nije dogodilo. Pouka priče? Kad ste umorni, potrudite se otići do šanka i možda ćete upoznati suprugu – rekao je Damon u jednom intervjuu.

Par se vjenčao 2005., a u 2013. obnovili su bračne zavjete na maloj ceremoniji uz zalazak sunca na karipskom otoku Sveta Lucija. Imaju troje djece, Isabellu Damon, Giaju Zavalau i Stellu Damon.

PATRICK DEMPSEY OSVOJIO SVOJU FRIZERKU

Zvijezda serije „Uvod u anatomiju“ Patrick Dempsey ljubav svog života pronašao je u frizerskom salonu. Kada je njegova supruga Jillian Fink primijetila da joj je slavni glumac naručen na frizuru, pomislila je kako je riječ o šali.

– Bila sam šokirana, ali istovremeno sretna, jer je bio tako sladak – prisjetila se Fink svog iznenađenja kad joj je Patrick Dempsey glavom i bradom došao na uređivanje.

Nakon tri godine par je ušao u vezu, da bi je 1999. godine krunisali brakom. U braku koji traje duže od dvije decenije dobilu su troje djece.

JULIA ROBERTS DVOJE DJECE RODILA SNIMATELJU

Jedan od najdugovječnijih holivudskih parova s brakom dugim 20 godina su glumica Julia Roberts i snimatelj Daniel Modero. Ona i Daniel upoznali su se na snimanju filma “Meksikanac”, 2001., a godinu kasnije su se vjenčali na njenom ranču u Taosu u New Mexicu. Roberts je prethodno bila u braku s kantautorom Lyleom Lovettom od 1993. do 1995., dok je Moderov brak s vizažisticom Verom Steimberg završio 2002. godine.

Roditelji su šesnaestogodišnjih blizanaca, Hazel i Phinnaeusa, kao i sina Henryja, koji ima 14 godina.

BRAK MERYL STREEP TRAJE KOLIKO I NJENA KARIJERA

Glumica Meryl Streep i njen suprug kipar Don Gummer u braku su još od 1978. godine. Dugovječni par se prvi put upoznao nakon što je njen partner John Cazale preminuo od raka kostiju. Dok ne stane na noge, pozvana je da živi u stanu bratovog prijatelja Dona, koji je u to vrijeme putovao po svijetu, a po njegovom povratku, Meryl je ostala u stanu te su se vjenčali za šest mjeseci. Od tada su u braku, a on je prati i podržava u svemu.

Kada je Meryl primala nagradu američke Akademije u kategoriji najbolje gumice za ulogu u filmu “The Iron Lady”, rekla je:

– Prvo ću zahvaliti Donu pošto muzika na kraju govora često nadglasa zahvalu članovima porodice, a ovim putem želim da zna da je našem životu dao sve ono što najviše cijenim.

Par ima četvero djece, sina i tri kćerke.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti