Prefinjeni francuski stil: Uredite dom poput prave Parižanke

Piše: L. M.

Kada govorimo o modi i ljepoti, Francuskinje su nam vječna inspiracija. No, postoji još jedna sfera u kojoj ne griješe, a to je interijer.

Na čari pariskih stanova niko nije ostao ravnodušan, a ključnu ulogu igra to što Francuzi poklanjaju veliku pažnju detaljima te što domove ne uređuju u samo jednom stilu. U pariskom stilu postoji nekoliko osnovnih stavki kojima se dodaju detalji prema sopstvenom izboru. U nastavku vam donosimo bazična pravila pariskog interijera.

Bijeli zidovi

Zaboravite na obojene zidove i šarene slike, francuski stanovi baziraju se na bijelim ili izrazito svijetlim nijansama zida, bez ukrasa i detalja.

Luksuzno ogledalo

Prva asocijacija na fotografije Francuskinja iz njihovih spavaćih i dnevnih soba zasigurno je grandiozno zlatno ogledalo naslonjeno na čisto bijeli zid. Ovakvo ogledalo doprinosi estetici interijera, te dodatno prostoriju obogaćuje luksuzom.

Savršenstvo nesavršenog

Poigrajte se s maštom. Zaboravite savršeno uređene stanove koje možete pronaći na internetu. Važno je da u dom unesete dio sebe. Ništa ne može biti savršeno, upravo zato je ljepota nesavršenog na visokoj cijeni.

Cvijeće, cvijeće, cvijeće

Ne moramo ni spominjati, a već možete zamisliti pariski stan prepun cvijeća. Ruže, božure, kale i mnoštvo raznog cvijeća pronaći ćete u domu jedne Francuskinje. Zato požurite do obližnje cvjećare i udahnite novi život svom domu.

Parket

Ne samo što Francuskinje preferiraju drvene podove, nego se trude da ih nikada ne prekrivaju tepisima. Prijedlog je da pod bude od bambusa, koji je ekološki održiviji, ili hrastovog parketa.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti