Ekonomična i luksuzna: Kako koristiti manje šminke?

Piše: L. M.

U današnje vrijeme pojavljuju se novi trendovi šminkanja koji se smjenjuju munjevitom brzinom. Iz dana u dan na tržištu se pojavljuju novi proizvodi koji su nerijetko vrlo skupi. Zato je i posljednja kap pudera pravo blago. Stoga vam donosimo trikove pomoću kojih svoju šminku možete maksimalno iskoristiti

Koristite vlažnu spužvicu

Ukoliko želite minimalan sloj pudera na licu, navlažite spužvicu toplom vodom, te nanesite puder na spužvicu. Nakon toga puder izblendajte na licu. Na taj način postići ćete prirodni, neupadljivi izgled koji djeluje elegantnije i luksuznije. Također, manje ćete potrošiti vašeg omiljenog pudera.

Izrežite tube

Make-up, koji je pakiran u tubama (poput onih za kreme) ponekad je teško potrošiti do kraja. Upravo zato kada vidite da je vaš proizvod pri kraju, prerežite tubu poprečno – iznenadit ćete koliko je još proizvoda ostalo unutra, a možete ga prebaciti i u posebnu posudu.

Koristite četkicu za nanošenje karmina

Četkica će vam omogućiti da nanesete ruž što preciznije, ali i da trošite manje proizvoda nego što je potrebno. Također, četkicu možete iskoristiti i za to da pokupite ostatak ruža kada ga gotovo u potpunosti iskoristite.

Prajmer

Uz pomoć prajmera postići ćete wow efekt. Osim što će vam šminka duže trajati na licu, neće biti potrebno da nanosite debeli sloj pudera. Većinu posla će odraditi prajmer, a puder će samo prekriti nesavršenosti na licu.

Operite četkice

Prljave make-up četkice su definitivno najveći neprijatelj našem licu. Osim što nanose bakterije na lice, čine da se troši više šminke nego što je potrebno. Možete pronaći brojne proizvode koji su namijenjeni za pranje četkica, a naš ekonomični savjet jeste da koristite baby šampon za pranje make-up pribora.

Stavite sjaj za usne i maskaru u toplu vodu

Sjaj za usne često se zadržava na zidovima tube u kojoj se nalazi, te ga je teško pokupiti aplikatorom. Kako biste, ipak, iskoristili sjaj do samog kraja, zatvorenu tubu potopite u šolji s toplom vodom koja će “otopiti” ostatke proizvoda. Isti trik možete primijeniti i na maskaru.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti