Velika ljubav Nede Arnerić bio je ovaj sjajni pjevač, bila je ludo zaljubljena

Piše: Redakcija

O jednoj od najljepših glumica bivše Jugoslavije mnogi su maštali i potajno joj se divili, pojedini su joj otvoreno izjavljivali ljubav, a ona sama priznala je da je Arsen Dedić jedini muškarac u koga je ona bila zaljubljena, a da naposlijetku među njima nije bilo ništa.

Upoznala ga je kao petnaestogodišnja djevojčica, kada je sa njim glumila u filmu „Višnja na Tašmajdanu“. Tada je i osvojio njeno srce.

‒ To je jedan od rijetkih muškaraca u koga sam se ja zaljubila, a da među nama nije bilo ništa i to samo zato što je između nas stajala njegova umjetnost. Teško mi je da govorim o njemu, naročito dok slušam kapi kiše. Ne želim da budem patetična jer u razgovoru o Arsenu tome nema mjesta ‒ rekla je Neda Arnerić.

‒ Mnogo je volio da bude osvajan i prepuštao se veoma lako ‒ prisjetila se. ‒ Kad je bio mlad, prije Gabi, u svakom gradu imao je po dvije djevojke, a meni se ispriječila njegova umjetnost i mojih 15 godina koje su bile prave dječje. Od mene je tada bio duplo stariji, što je za djevojčicu velika starosna razlika, iako su takve veze danas moderne.

Dodala je da je kod Arsena cijenila što je odolijevao svim izazovima.

‒ Velika je stvar što je uspio da sačuva brak. Bio je porodičan čovjek, izuzetno vezan za Gabi, sina Matiju, unuku Lu, kao i za kćerku iz prvog braka Sandru. Gabi je bila njegov životni odabir i najveća ljubav, tu nema dileme.

Sjećanje na svoju mladalačku zanesenost divna Neda Arnerić završila je riječima:

‒ To je više bila neka vrsta platonske ljubavi, preko njegove umjetnosti. Obožavala sam njegove albume i knjige poezije, pa više nisam umjela da razlikujem ko je Arsen lično, a ko je Arsen umetnik, i samim tim u koga od njih dvojice sam bila zaljubljena.

 

Izvor: Hellomagazin.rs

(L. M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti