Ivana Banfić o životu na selu: Nije to tako bajkovito, ali volim čeprkati po vrtu

Piše: Redakcija

Nekada popularna pjevačica Ivana Banfić ispričala je detalje o svom životu na selu. Priznaje kako je do odluke da se s porodicom preseli iz grada u selu došlo jer je željela promjenu.

– Nije to bajkovito tako, da se razumijemo, kako si mi to zamišljamo u glavi. Ja volim čeprkati po vrtu. To me smiruje. A to je i nekakvo novo iskustvo koje nisam imala. Dotad, do te odluke sam živjela 20 godina samo na štiklama, u utegnutim haljinama, i bila sam vlasništvo medija, i stalno sam morala biti super, i morala sam biti lijepa, ispričala je Banfić u emisiji Zdravlje na kvadrat.

– I bez obzira na to jesam li imala temperaturu, ili nisam, ili mi se baš danas nije dalo, ali odlučila sam. Ja sam lijepa i prirodno. Ne trebam sve te fasade da budem lijepa. To mi se nešto preokrenulo. A kad se to preokrenulo? Kad sam rodila svog sina Jana. Tada sam se počela pitati: A čekaj sad! Ima tu i nešto drugo? Po što smo mi to došli ovdje na ovaj planet, po koja iskustva? dodala je.

– Ja sam si zbrojila dva i dva. Šta ti je potrebno za sreću? Šta ti je potrebno za život? Da imaš hranu, da jedeš zdravu hranu, da ostaneš što duže zdrav i da živiš što duže. Da bi živio što duže trebaš biti na zraku, trebaš biti u miru i tišini, trebaš se spojiti s prirodom, a ne one buke u glavi, zaključila je dance zvijezda 90-ih.

Podsjećamo, Ivana se s porodicom prije nekoliko godina preselila u Staru Drenčinu, mjesto udaljeno 11 kilometara od Petrinje. Tamo sa suprugom Krunom i sinom Janom živi u staroj kući koju je naslijedio njen suprug.

Banfić je nedavno na Instagramu objavila fotografiju na kojoj čisti štalu i oduševila svoje pratitelje.

Izvor: index.hr
(S.P.)

Pročitajte još