Bella Hadid zbog narušenog mentalnog zdravlja drastično promijenila život

Piše: Redakcija

Uplakano lice, uznemirenost i osjećaj kako gubi tlo pod nogama, sada su iza američkog supermodela Belle Hadid (25). Otkako je u novembru otkrila na Instagramu da se već dugo bori za svoje mentalno zdravlje, posebno s tjeskobom, u razgovoru za online magazin Bustle, pokazala je kojim je smjerom krenula i kako uspijeva nadvladati situacije u kojima vlast nad njenim životom žele “preuzeti” osjećaj nelagode, opće napetosti, zabrinutosti, velikog stresa, katkad panike te kako ih pobjeđuje.

Njeni problemi započeli su kad se u dobi od 13 godina suočila s osjetnim padom imuniteta. Prošla je kroz silne bolničke pretrage. Osjećala se strašno, “stalno su je bockali” bez konkretnih odgovora. Isprobala je brojne holističke pripravke, pa i više od toga (gotovo sve što je pružalo nadu), ali značajnih pomaka nije bilo. A onda je shvatila da je tragajući za rješenjem potonula još dublje, jer je izgubila životnu rutinu. Najvažniji korak u procesu ozdravljenja bio je stvoriti novu rutinu koja će joj biti oslonac u borbi za mentalno zdravlje.

Obavezna šetnja

– Kako počinje moj dan? Velikom čašom vode i pisanjem tri stranice dnevnika. Volim pisati poeziju i pisati općenito, ali kad se ujutro probudim. Imam utisak da mi mozak isprva ne funkcionira. Zato se prisilim pisati. Pomaže mi fokusirano započeti dan – kaže manekenka.

Svaki dan šeta pola sata, izbacila je kafu jer pojačava tjeskobu. Umjesto omiljenog jutarnjeg napitka uzima energizirajući pripravak s aktivnim supstancama koje reguliraju raspoloženje (aminokiselinu iz zelenog čaja L- teanin te aminokiselinu gaba, jedan od najvažnijih neurotransmitera).

Osjetno je smanjila kasnonoćne izlaske i uživanje u alkoholu. Uz sve to, Bella Hadid koristi još jednu tehniku kako bi se ujutro pripremila za novi dan.

– Prije nego priđem mobitelu, odradim meditaciju zahvalnosti. Udubim se u sebe i kažem: ‘Zahvalna sam što sam živa, zahvalna sam na svemu što imam.’ To nisu ogromne stvari, ali donose pozitivu u moj dan i pomažu mi ojačati dobre navike, kaže dodajući da treba početi od vođenih meditacija i osoba čiji nas glas ne iritira.

Osim meditacije, opušta se čišćenjem (da, to čini sama i obožava ga), sjedenjem na kauču i pričanjem s frendicama, dugim tuširanjem, kupkama kad stigne, akupunkturom, masažom. Nije zahtjevna, kaže. Najsretnija je kad si uspije priušti vrijeme da ne radi ništa i pritom se odlično osjeća.

Izvor: gloria.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti