Najslađe mini krofne koje uspijevaju i najvećim amaterima

Piše: Redakcija

Ove veganske mini krofne izgledaju poput golf loptica, odnosno sličnog su oblika kao domaće fritule, a recept je osmislio poznati britanski kuhar Jamie Oliver. Mi smo u nastavku izdvojili njegov recept, ali vi možete zamijeniti sojino mlijeko s bilo kojim drugim veganskim mlijekom po ukusu ili umjesto voćnog umaka zasladiti se ipak nekim čokoladnim.

Sastojci:

50 g biljnog margarina
120 ml organskog sojinog mlijeka
1.5 litre suncokretovog ulja
250 g brašna
1 ½ kašičice praška za pecivo
1 ½ kašičice soli
50 g smeđeg šećera
200 g zrelih malina
1 kašika šećera u prahu
½ naranđe

Sastojci za šećer od vanilije:

1 mahuna vanilije
50 g šećera

Priprema:

Na tavi rastopite zajedno margarin, sojino mlijeko i 2 kašike suncokretovog ulja na srednjoj vatri. Za to vrijeme, u velikoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, so i šećer. U tu smjesu ulijte otopljeni maslac s mlijekom i uljem te postepeno miješajte smjesu s viljuškom dok se ne formira mokro i gusto tijesto.

Dobiveno tijesto razdvojite na više dijelova te rolajte u male loptice veličine golf loptica. Zatim zagrijte preostalo ulje u srednje dubokoj tavi na velikoj vatri. Kada je ulje dovoljno zagrijano, smanjite na srednje jaku vatru te sa šupljom kašikom polako ubacujte vaše mini krofne. Pecite ih 3-5 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju te isplivaju na površinu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by By Farah (@osemdough)

Dok se mini krofne peku, napravite šećer od vanilije. Prepolovite mahunu vanilije i sastružite sjemenke. Istucite sjemenke vanilije zajedno s jednom polovicom šećera, a zatim tu smjesu pomiješajte zajedno s ostatkom šećera.

Ispečene mini krofne posložite na ubruse kako bi se upilo preostalo ulje. Za to vrijeme napravite umak od malina. U posudu ubacite maline, iscijeđenu naranđu i šećer u prahu te zajedno izdrobite s viljuškom. Poslužite mini krafne uvaljane u šećer u zajedno s umakom od maline.

U slast!

 

Izvor: fashion.hr

(S.P.)

Pročitajte još