Elvisa Muratović, voditeljica kulinarske emisije „Stol za 4“: Za uspješan posao ključna je ljubav

Piše: Ilma Jakubovic

Emitovanje nove sezone počinje na Valentinovo, 14. februara. Najviše prijava imamo iz Sarajevskog i Tuzlanskog kantona, izdvojila bih i građane Doboja, koji se vrlo rado i često prijavljuju. Svi domaćini su zaista gostoljubivi, i od srca sam zahvalna svima koji su nas ugostili u svojim domovima

Elvisa Muratović, model i manekenka, ponovo će zasijati na malim ekranima, ali ovoga puta u ulozi voditeljice i domaćice poznate kulinarske emisije „Stol za 4“, koja se emitira na OBN televiziji. Mlada, atraktivna i ambiciozna voditeljica je za veoma kratko vrijeme osvojila srca i simpatije Bosanaca i Hercegovaca, a otkrila nam je i koliko će se nova sezona razlikovati od prethodne.

 

S Elvisom smo razgovarali o novoj sezoni emisije, ali nam je otkrila kako se ona snalazi u kuhinji te koje joj je omiljeno jelo.

– Emitovanje nove sezone počinje na Valentinovo, 14. februara. Radujem joj se, jer će biti zaista uzbudljiva. Prvi ciklus natjecanja trajat će 16 sedmica, a pobjednici svake sedmične emisije će nastaviti svoje takmičenje i biti učesnici malih finala. Kada dobijemo 16 polufinalista, izvlačenjem i slučajnim odabirom ćemo dobiti četiri grupe koje će se natjecjati u polufinalima. Pobjednici emisija  malih finala, dakle njih četvero, bit će direktni učesnici velikog finala. Emisije malih finala i veliko finale ćemo snimati u novom studiju OBN TV  u izuzetno lijepom ambijentu uz muziku i, vjerujem, jako ugodnu atmosferu.

 

Ovo je emisija koja daje priliku gledateljima da pokažu koliko su vješti u kuhinji, ali i dekoriranju stola, a očekuju ih i vrijedne nagrade. Možete li nam reći nešto više o tome?

– Da, bitno je naglasiti da učesnici nemaju apsolutno nikakvih troškova i da smo za svakoga od  njih spremili zaista vrijedne nagrade. Učesnici u sedmičnim natjecanjima će dobiti vrijedne poklon-pakete prijatelja naše emisije. Pobjednik sedmice osvaja nagradu u vrijednosti od 900 KM, a ostala tri učesnika nagrade u vrijednosti od 700 KM. Pobjednici malih finala osvajaju novčane nagrade u iznosu od 2000 KM (u kešu), a ostala tri učesnika nagrade u vrijednosti od 900 KM.

Pobjednik velikog finala će dobiti 10.000 KM (u kešu), a ostali finalisti po 2000 KM.

Dakle, pobjednik sezone će za pripremu samo tri večere osvojiti nagradu u vrijednosti od čak 12.900 KM. Ovo je sjajna prilika za sve koji vole kuhati  da  kroz druženje osvoje novčane nagrade i ostvare svoje snove. Svakog mjeseca ćemo birati i najljepše dekorisan stol koji ćemo nagraditi poklon-bonom za kupovinu.

Koje gradove BiH ćete posjetiti?  Odakle je odaziv najveći?

– Odlične su reakcije kada je riječ o novoj sezoni. Za sada, najviše prijava imamo iz Sarajevskog i Tuzlanskog kantona, izdvojila bih i građane Doboja, koji se vrlo rado i često prijavljuju za sudjelovanje u našoj emisiji. Vjerujem da će biti prijava iz svih gradova naše lijepe BiH, mi ćemo se rado odazvati svim pozivima i posjetiti sve koji se prijave za sudjelovanje u našoj emsiji.

 

Koncept emisije „Stol za 4“ je takav da stalno upoznajete nove ljude, mnogo putujete. Ovo je Vaš prvi TV projekt. Kakva su Vaša očekivanja?

– Za uspješan posao ključna je ljubav. Volim putovati, upoznavati nove ljude, uživam u kuhanju i prezentaciji jela. Zaista sam imala sreću da kroz posao voditelja i urednika emisije “Stol za 4” spojim sve svoje ljubavi i svoj posao obavljam s velikim užitkom.

Prvi projekt , velika je odgovornost bila opravdati povjerenje i  ispuniti očekivanja, kako drugih, tako i svoja. Mislim da sam svoj najveći kritičar i stalno se trudim učiti i raditi na sebi.

Gledanost emisije je u stalnom porastu i trenutno smo najgledanija kulinarska emisija. To je nešto čime se posebno ponosim. Činjenica da našu emisiju u prosjeku prati  250.000-300.000 ljudi nas motiviše da budemo još bolji i uspješniji.

Koliko je bitna improvizacija u ovom poslu?

– Improvizacija je jako bitna. Mislim da gledatelji najviše cijene spontanost i primijete iskrenost. Najvažnije je biti svoj, prirodan.

 

A, kako se Vi snalazite u kuhinji?

– Moram priznati da ponekad nespretno izgledam na ekranu, iako imam iskustva. Još kao dijete sam učila od svoje majke, koja odlično kuha. Volim kuhati i kroz ovaj posao imam priliku učiti i nadograđivati svoje znanje, što me posebno raduje. Moji najbliži najviše uživaju u slasticama koje spremam.

 

Koja su Vaša omiljena jela?

– Imam sreću da volim zdrave namirnice. Uživam u povrću i ribi i to je nešto što mi ne može dosaditi. Volim kombinovati namirnice, šarenilo na tanjiru. Orašaste plodove dodajem u gotovo sva jela,  a u posljednje vrijeme vrlo često kombinujem slatko-slane namirice.

Jedno pitanje, koje  zasigurno zanima sve gledatelje, da li se i Vi po završetku snimanja emisije pridružite kandidatima u kušanju gastronomskih delicija?

– Svi domaćini su zaista gostoljubivi, i od srca sam zahvalna svima koji su nas ugostili u svojim domovima. Mnogi od njih insistiraju da, kada se kamere ugase, svi zajedno uživamo u degustaciji delicija. Mada je malo korona mnogo toga poremetila, kada ocijenimo da možemo, prihvatimo poziv. Amosfera na snimanjima je toliko pozitivna i veliko je bogatstvo svakodnevno upoznavati nove, drage ljude.

 

Kako počinje Vaš dan? 

– Svaki dan gledam kao novu šansu za trenutke koji nas čine sretnim. Moj dan počinje osmijehom na licu, čašom tople limunade i treningom, u dane kojima ne snimam.

 

Šta se uvijek nalazi u Vašoj torbi? 

– Ženska torba kao jedna velika tajna. U  torbi uvijek imam mobitel, novčanik, čokoladicu, rokovnik, hemijsku olovku, ključeve, punjač za mobitel, parfem, maramice i neseser.

 

Budite i vi dio emisije „Stol za 4“

Kako se naši čitatelji koji to žele mogu prijaviti?

– Prijaviti se možete putem naših društvenih mreža, skeniranjem QR koda s naše najave koji vas vodi na našu stranicu, slanjem sms-poruke ili zvanjem na 063 709 339 ili putem e-maila [email protected].

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti