Na današnji dan napustio nas je Balašević: Nakon njegove smrti u bolnici, doktori su satima plakali

Piše: Redakcija

19.2.2022. obilježava se prva godišnjica smrti Đorđa Balaševića. Tačno prije godinu dana čitavu je regiju pogodila vijest o smrti Panonskog mornara, jednog od najlegendarnijih kantautora današnjice s ovih prostora, Đorđa Balaševića.

Balašević je preminuo 19.2.2021. u 68. godini tokom liječenja od koronavirusa u Kliničkom centru Vojvodina. U Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodina u Novom Sadu Balašević je bio primljen tri dana ranije, a kako su tad javili srbijanski mediji imao je koronavirus i bio u jako lošem stanju.

Doktori su poduzeli sve da ga spase, no, nažalost, spasa nije bilo. Đorđa Balaševića izdalo je srce. Prema pisanju Kurira, stanje mu se naglo pogoršalo, te je bio inturbiran, no čim je stavljen na respirator, otkucaji srca pali su mu na ispod 50 otkucaja u minuti.

– Doktori su mu odmah ugradili pacemaker, ali, nažalost, nakon pola sata srce je stalo. Sat i po vremena pokušavali su ga reanimirati. Radili su elektrošokove, davali su adrenalin, pokušavali su ga spasiti i plakali dok su se borili za njegov život…ali spasa nije bilo. Ravna linija nije se pomicala, otkrio je tad za Kurir neimenovani izvor.

Dodao je da je njegova smrt teško pogodila i doktore koji su se borili za njegov život.

– Iako je svima bilo jasno da su ga izgubili, nisu odustajali. Dodavali su i dodavali adrenalin, ali na kraju su morali stati. Plakali su još satima nakon toga, rekao je izvor.

Srbijanski mediji tad su prenijeli da je u posljednjim svjesnim trenucima tražio da čuje svoju suprugu Oliveru.

Nakon njegove smrti, obožavatelji Đorđa Balaševića u velikim su se brojevima okupljali u brojnim gradovima regije, te palili svijeće, pjevali njegove pjesme i odavali mu počast.

U njegovom je rodnom Novom Sadu dva dana kasnije, 21. februar 2021. proglašen dan žalosti.

Samo dan prije godišnjice njegove smrti na Youtbeu je osvanula Balaševićeva pjesma za koju su neki fanovi pretpostavili da je nova i do sad neobjavljena, no pokazalo se da se radi o filma Majstor i šampita iz 1986. godine.

Inače, nedavno se povodom bliženja godišnjice njegove smrti na Facebooku oglasila njegova kći Beba Jelena, poznatija kao Beba Balašević. Ona je, između ostalog, pozvala fanove da pokažu poštovanje i ne dolaze pred njihovu porodičnu kuću paliti svijeće.

Izvor: story.hr

(S.P.)

Pročitajte još