Od preslatke glumice do transrodnog muškarca: Kako izgleda Elliot Page dvije godine nakon priznanja

Piše: Redakcija

Glumac Elliot Page je početkom decembra 2020. otkrio da je transrodni muškarac. Elliot je proslavio 35. rođendan, a rodio se kao Ellen.

Proslavila ga je uloga u filmu Juno za koju je 2008. bio nominiran za Oscara. Prije osam godina, tada Ellen, priznala je da je lezbijka, a četiri godine kasnije udala se za kanadsku plesačicu Emmu Portner od koje se u međuvremenu i rastala.

Elliot Page bio je 2008. nominiran za Oscara u filmu Juno

‘Dragi prijatelji, želim podijeliti s vama da sam transrodna osoba, koristim za sebe zamjenice on/oni i zovem se Elliot. Osjećam se sretno što mogu napisati ovo, da sam na ovom mjestu u svom životu. Nevjerojatno sam zahvalan zbog ljudi koji me podržavaju na ovom putovanju. Molim vas i za strpljenje. Sretan sam, ali i u velikom strahu od invazije u svoj život, mržnje, šala i nasilja’, napisao je tada.

Iste godine odlučio se i na transformaciju te o svemu progovorio za časopis Time. ‘Ono što sam očekivao bila je velika podrška i ljubav, ali i ogromna količina mržnje i transfobije. To se i dogodilo’, rekao je Page. Dodao je kako je u djetinjstvu često imao želju da se ošiša na kratko te da se desetljećima borio sa svojim rodnim identitetom.

Elliot Page o promjeni spola progovorio je za Time

Nakon što je postao slavan, Page je otkrio i da se borio s depresijom, tjeskobom i napadajima panike. ‘Jednostavno se nikad nisam pronašao. Dugo nisam mogao pogledati ni svoju fotografiju’, rekao je te opisao kako su mu operacije promijenile život.

‘To nije bila samo operacija, to je bila promjena života i njegovo spašavanje’, rekao je Elliot, napominjući kako ga je upravo pandemija navela da se pomiri sa svojim rodnim identitetom.

Izvor: Story.hr

(L. M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti