Ed Sheeran “ratuje” sa komšijama: U dvorištu hoće da izgradi kapelu i grobnicu

Piše: Redakcija

Britanski muzičar Ed Sheeran tokom posljednjih dana ratuje sa komšijama iz krajnje bizarnog razloga – zbog kapele i grobnice.

Naime, Ed Sheeran planira da na svom posjedu sagradi privatnu kapelicu koja će uključivati i njegovu grobnicu, što je po mišljenju njegovih komšija gotovo neprihvatljivo.

Za kapelu mu je odobrena gradnja još 2019. godine koja ne uznemirava komšije toliko, koliko ideja da u blizini izgradi i grobnicu. Kako piše New York Post, Sheeran bi trebalo da dobije zeleno svjetlo za izgradnju grobnice bez obzira na protivljenje njegovih komšija.

– Ovo područje ima puno divnih crkvi i mislim da nema potrebe da slavna osoba sagradi još jednu. Sama činjenica da slavna osoba želi grobno mjesto dalje od ostatka populacije pokazatelj je da nešto ne valja s modernim svijetom. Jesu li slavni toliko odvojeni od realnosti da njihov svaki dah, a sada i umiranje, mora biti toliko odvojeno od drugih ‘običnih’ ljudi – bio je komentar jedne od Sheeranovih komšinica.

Ed Sheeran fans go wild as singer reveals new music is out this month – and  unveils another tattoo

Iako komšijama smeta njegov plan za izgradnju grobnice, lokalne vlasti nemaju ništa protiv. Naime, u Engleskoj i Velsu ne postoje zakoni koji bi zabranili da se neko tijelo sahrani na privatnom posjedu.

Izvor: Telegraf.rs

(L. M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti