Lepa Brena prvi put progovorila o jezivim detaljima otmice sina: Molila sam Boga da ne poludim

Piše: Selma Hodo

Pjevačica Lepa Brena i njen suprug Boba Živojinović prije gotovo 22 godine proživljavali su pravu porodičnu dramu, poslije koje se nikada nisu oporavili. Naime njihov sin Stefan otet je 23.novembra 2000. godine ispred porodične kuće u Beogradu, a pjevačica je sada progovorila o nepoznatim i jezivim detaljima otmice.

-Javili su nam da Stefana možemo otkupiti na dva načina, i to živog za dva i po miliona tadašnjih njemačkih maraka ili mrtvog za pet miliona. Rekli su i da će nam, u slučaju druge mogućnosti, slati dio po dio Stefanovog tijela… U cijelom životu nikad mi se nije dogodilo ništa strašnije, niti bolnije. Mislila sam da ću poludjeti i da nikada više neću biti normalna osoba. Molila sam Boga da mi sačuva psihu. Molila sam se za sve nas, ali prije svega da moje dijete nema psihičke posljedice, ispričala je Brena.

Brena i Boba nisu gubili vrijeme, odmah su skupili potreban novac i poslije pet dana Stefana vratili živog kući.

-Ne želim ulaziti u detalje jer je to priča kojoj nema kraja. Kada bih vam sve ispričala, svi bismo plakali i ježili se, ne bismo se osjećali dobro. Ta rana je zašivena. Dobro zašivena, neće pući, niti krvariti. Ali ostala je duševna bol u svima nama za koju ne postoji lijek, priznala je pjevačica koja kaže i da su se, kako bi mogli preživjeti, morali napuniti optimizmom.

-Shvatili smo da život mora imati lijepe i teške trenutke. Da smo dopustili da nas bol savlada, poludjeli bismo. Samo bismo plakali, dodala je.

Kazala je i da je Stefanu u oporavku pomogla selidba u SAD.

Izvor: Dnevnik.hr

(S.H.P)

Pročitajte još