Baletne papučice zamijenio vojnim čizmama

Piše: Redakcija

Ukrajinski baletan Oleksii Potiomkin aktivno se uključio u obranu svoje zemlje od ruske invazije. Glavni plesač ukrajinske Nacionalne opere svojom je hrabrošću inspirirao sunarodnjake koji dijele njegove fotografije u punoj ratnoj spremi.

Nekad poznat kao princ Siegfried u Labuđem jezeru, danas postaje simbol otpora. Baletne je tajice zamijenio maskirnom uniformom, a umjesto partnerica u zrak podiže puške.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Oleksii Potiomkin (@oleksiipotiomkin)

Potiomkin je nastupao u vodećim ulogama svjetskog baleta, a osim Trnoružice, svojim je poljupcem osvojio i Janu Koršunovu, također plesačicu i ravnateljicu plesne škole u Lavovu. S njom ima i sina Mišu kojeg ovih dana izvodi u park isključivo naoružan do zuba.

Ukrajinski baletan nastupao je kao princ Orašar i za Moskovski balet, jedan od prvih nezavisnih sovjetskih baletnih ansambala. Ta četiri desetljeća stara institucija koja nosi naziv glavnog grada Rusije i sama je na svojim web stranicama izrazila solidarnost s Ukrajinom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Oleksii Potiomkin (@oleksiipotiomkin)

Potiomkinova borba za domovinu pridonijela je moralu Ukrajinaca, ali i mnogo više. Ako ste i sami bili među onima koji su podlegli raširenim stereotipima o muževnosti baletana, ovaj priznati umjetnik mogao bi vas razoružati.

Izvor: Index.hr

(I.J.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti