Prijateljstva poznatih dama: Žena je ženi drug

Piše: Samila Pilav

Iako smo u današnje vrijeme često svjedoci da je žena ženi vuk, postoje i one koje su tu da dokažu suprotno. Nekoliko divnih žena s javne scene tu su da nam vrate vjeru u pravo prijateljstvo i pokažu da je žena ženi drug! Ako bismo se vodile njihovim primjerom, sklad i harmonija među ženama bi prštali na sve strane. Da je svaka žena ženi drug, bilo bi nam mnogo lakše u našoj borbi za prava i ravnopravnost. Kada bismo jednom stale jedna uz drugu, rame uz rame, u bilo kojoj situaciji, bile bismo, vjerovatno, korak bliže ostvarenju da imamo sva prava koja želimo. U nastavku vam donosimo nekoliko primjera naših divnih poznatih dama i njihovih iskrenih prijateljstava.

 

Maja Munda i Milica Kokotović

Vodeći televizijsku emisiju „Stol za 4“, Maja Munda i Milica Kokotović su izgradile divno prijateljstvo, a u poslu i privatno jedna drugoj su velika podrška i oslonac. Na OBN televiziji radile su nekoliko godina i tada su zajedno proputovale gotovo cijelu BiH, a i kada su se na profesionalnom putu razdvojile, njihovo drugarstvo je nastavljeno. Često na društvenim mrežama možemo vidjeti kako uživaju u zajedničkim druženjima, gdje su prisutna i njihova dječica.

 

Amra Džeko i Sarah Čerkez

Bh. manekenke Amra Džeko i Sarah Čerkez živi su dokaz kako prijateljstvo između dvije žene može biti iskreno i lijepo. Obje u istom, modnom poslu, zaljubljenice su u zdrav način života i ishrane, a vole i mnoge slične aktivnosti. U isto vrijeme su ove dvije drugarice čak bile i trudne, tako da se danas i njihova djeca druže. Lijepe Sarajke zajedno putuju, izlaze, posjećuju modne revije… Uvijek su jedna drugoj podrška i vjetar u leđa.

 

Samra Menzilović Ćatić i Jelena Jugović Tuncel

Dvije uspješne mlade mame, modne dizajnerice i bivše manekenke, Jelena Jugović Tuncel i Samra Menzilović Ćatić, gaje divno prijateljstvo i nerijetko sarađuju na različitim projektima. Samra i Jelena se poznaju iz perioda kada su se bavile modelingom, a da dvije dizajnerice ne trebaju biti konkurencija, dokazale su time što su realizirale i zajedničku kolekciju. Iako Jelena živi u Turskoj, a Samra u Bosni i Hercegovini, redovno se viđaju i provode kvalitetno zajedničko vrijeme.

 

Sara Jovanović i Dunja Jovanić

Poznata pjevačica Sara Jo i influencerica Dunja Jovanić javnosti su poznate po uspješnim karijerama, ali i dobrom prijateljstvu koje traje godinama. Zajedno su radile na brojnim kampanjama i uvijek su tu jedna za drugu. Kako su jedne prilike ispričale, veoma su slične, dijele iste stavove i razmišljanja o životu i poslu. Prva asocijacija na prijateljstvo ovih dviju divnih dama jesu smijeh i spontanost.

 

Alisa Čajić i Ivana Vojinović

U novoj humorističnoj seriji „Na rubu pameti“, reditelja Elmira Jukića, imat ćemo priliku gledati mlade bh. glumice Alisu Čajić i Ivanu Vojinović. Iako su poslovno povezane i dolaze iz iste struke, njihovo prijateljstvo nastavlja se i iza kulisa. Svaki slobodan trenutak provode zajedno i kvalitetno se druže i uživaju u raznim aktivnostima. Jedna u drugoj, na svim životnim poljima, pronalaze istinsku podršku i oslonac.

 

 

Hana Hadžiavdagić Tabaković

Ako bismo nabrajali osobe s javne scene s kojima se najpoznatija bh. influenserica Hana Hadžiavdagić druži, spisak bi bio jako dug. Ona je žena koja svim kolegicama ili saradnicama daje nesebičnu podršku. Druži se s drugim influensericama, manekenkama, pjevačicama, glumicama… Uvijek je tu da pohvali, podrži i promovira, te na bilo koji način pomogne svakoj ženi kojoj je to potrebno. Možda je upravo Hana najbolji primjer da je žena ženi drug.

 

Pročitajte još