Ruska televizija objavila pjesmu Davida Bowieja, njegov sin im odbrusio

Piše: Redakcija

Sin Davida Bowieja, Duncan Jones, na briljantan način je iskazao svoju podršku Ukrajini, nakon što je Russia Today citirao poznatu Bowiejevu pjesmu u jednom od svojih tweetova.

Ruska državna televizija i novinska organizacija, koju prati 2.9 miliona ljudi, objavila je tweet u kojem citiraju poznati stih iz Bowiejevog hita Space Oddity iz 1969. na Twitteru, napisavši: “Ground control to Major Tom.” Space Oddity je pjesma koja se temelji na izmišljenom liku majora Toma koji je lansiran u svemir, ali se dogodi nesreća zbog koje izgubi vezu s kontrolom na Zemlji i na kraju se izgubi. Tekst pjesme se odnosi na zemaljsku kontrolu koja pokušava uspostaviti kontakt s bojnikom Tomom.

Objava pjesme agencije Russia Today mogla bi se odnositi na nedavni hakerski napad kada je Anonymous onemogućio rad RT-u i još nekoliko drugih web stranica ruske vlade. Trenutno Russia Today ponovno je online.

Na njihovu objavu reditelj Duncan Jones, sin Davida Bowieja, brzo je odgovorio tweetom u kojem je jasno iznio svoj stav o nedavnoj ruskoj invaziji na Ukrajinu. Jones je jednostavno odgovorio: “Pogrešna pjesma”, s emotikonom ukrajinske zastave i dva srca, zajedno sa slikom potresnih stihova iz druge poznate Bowiejeve pjesme Heroes iz 1977.

Brojni korisnici Twittera bili su oduševljeni Duncanovim odgovorom Russia Todayu, opisujući to kao “savršen odgovor”. U međuvremenu, Russia Today je kritiziran zbog emitiranja “propagande” i kao rezultat toga, vlada Ujedinjenog Kraljevstva zatražila je od medijskog regulatora Ofcoma da preispita njihovo izvještavanje.

Izvor: index.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti