Hollywood podržao Ukrajinu i ruskom predsjedniku pokazao srednji prst: “Idi kući, Putine”

Piše: Selma Hodo

Hollywood je još jednom dao podršku Ukrajini, ovaj put za vrijeme dodijele filmskih nagrada Independent Spirit.

Voditeljski dvojac Nick Offerman i Megan Mullally progovorili su o sukobu u Ukrajini nakon povratka s prve reklamne pauze.

-Prije nego što nastavimo, željeli bismo odvojiti minutu i uputiti naše najbolje želje onima koji su pogođeni ratom u Ukrajini i svim nepravednim sukobima širom svijeta”, rekao je Offerman prije nego što je riječ dao Mullally.

-Mislim da ovdje govorimo u ime svih kada kažemo da se nadamo brzom i mirnom rješenju. Tačnije, odj**i i idi kući, Putine”, rekla je, a njen voditeljski kolega je dodao da je “to brzo i mirno rješenje o kojem govorimo” i pozvao sve prisutne da pozdrave ruskog predsjednika.

Pozdrav o kojem je Offerman govorio bio je grupni srednji prst Vladimiru Putinu, a voditelji su zatim pozvali učesnike i gledatelje da doniraju sve što mogu organizacijama koje pomažu ukrajinskom narodu.

Kao i veći dio svijeta, Hollywood je čvrsto na strani Ukrajine otkako je Rusija pokrenula invaziju na naciju. Osude Putina na dodjelama nagrada i podrška Ukrajini tema su koja se ponavlja ove oscarovske sezone, a brojne zvijezde šalju Ukrajincima poruke podrške i na crvenom tepihu se pojavljuju u odjevnim kombinacijama u žutoj i plavoj boji.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti