Dramatična poruka Jill Biden: Svako jutro kada upalim televiziju molim se da je Zelenski još uvijek živ

Piše: S.P.
Učešćem na prikupljanju novca u Kaliforniji, američka prva dama Jill Biden nije mogla sakriti emocije na temu rata u Ukrajini.

– Svako jutro kada upalim televiziju molim se da je Zelenski još uvijek živ, riječi su to prve dame Amerike Jill Biden, koje je izrekla učešćem na skupu prikupljanja novca koju su organizirali demokrati.

Riječ je o malom skupu, kojem je prisustvovalo tek 25 zvanica, uključujući i zamjenicu guvernera Kalifornije Eleni Kounalakis, a Jill Biden je tamo stigla nakon sprovoda Richarda Bluma, supruga kalifornijske senatorice Dianne Feinstein.

– Telefon ne prestaje zvoniti, i tako je cijelu noć, otkrila je Jill Biden haotičnu situaciju u kojoj se zbog ruske invazije našla i Bijela kuća.

– Joe je budan cijelo vrijeme, pokušavajući riješiti ovu krizu.

Jill Biden je na skupu pokušala još malo ‘aktivirati’ učesnike, govoreći kako je Amerika osigurala milijarde dolara, što u humanitarnoj, što u vojnoj pomoći Ukrajini, no, kako su otkrili pojedinci, nije izgledala pretjerano sigurno da će takvo što osigurati neovisnost Ukrajine ili spriječiti treći svjetski rat.

– Ni mi sami ne znamo u kojem će smjeru sve ovo ići. Jednostavno ne znamo. Svi zadržavamo dah u strahu, nadajući se da će neki odgovor stići i da neće doći do svjetskog rata. Zvuči uistinu nevjerovatno da bi se to moglo dogoditi upravo nama, zaključila je Jill Biden dodavši kako je njen 79-godišnji suprug pravi čovjek za riješiti sve, posebno jer već ima iskustva s bivšim Sovjetskim Savezom tokom Hladnog rata, budući da je u američkom Senatu od 1973. godine.

– Osjećam, a mislim da i vi osjećate isto, da je on pravi čovjek za ovaj historijski trenutak, kazala je.

 

Pročitajte još