Gdje su nestali njegovi najbliži? Misterij privatnog života Vladimira Putina

Piše: Redakcija

O privatnom životu ruskog predsjednika Vladimira Putina, svjetskog lidera i ključne figure invazije na Ukrajinu, koji od odlaska Borisa Jeljcina s političke pozornice 2000. vodi i donosi sve ključne odluke u Ruskoj federaciji, nisu poznati niti osnovni podaci.

Pa se u svjetskim medijima u kontekstu mogućeg izbijanja trećeg svjetskog rata, u kojem će se po svemu sudeći koristiti i nuklearno naoružanje, pojavljuju brojne spekulacije o tome gdje žive i gdje su sklonjeni članovi njegove porodice.

Prema službenim podacima ruski predsjednik je od 1983. do 2014. bio u braku s Ljudmilom Škrebnevom s kojom ima kćeri Mariju i Katarinu Putinu. Marija je rođena 28. aprila 1985. u tadašnjem Lenjingradu, a Katarina 31. augusta 1986. u istočnonjemačkom Dresdenu.

Prema podacima investigativnog ruskog medija Proekt, Vladimir Putin ima i 19-godišnju kćer Elizavetu Rozovu s ruskom milionerkom Svjetlanom Krivonogikovom, s kojom se nije pojavljivao u javnosti, za razliku od bivše ritmičke gimnastičarke i olimpijske pobjednice Aline Kabajeve, jedne od najuspješnijih sportašica u svojoj disciplini uopće. Najmlađa evropska prvakinja u historiji postala je kad je kao 15-godišnjakinja trijumfirala na takmičenju u portugalskom Portu 1998. iduće godine postala je i svjetska prvakinja u japanskoj Osaki, a osim zlata s Olimpijskih igara u Ateni 2004. vlasnica je i bronzanog odličja iz Sidneyja 2000.

Moskovski dnevnik Korrespondent objavio je u aprilu 2008. da su se Putin i Kabajeva zaručili, što je službeno demantirano, a novine su ugašene. Status njihove veze posljednjeg je desetljeća bio predmet raznih spekulacija, kao broj njihove navodne djece.

Izvori internetskog portala Page Six tvrde da par ima četvero djece – dvojicu sinova i dvije kćeri koje s majkom žive u švicarskom Luganu, a svi navodno imaju i švicarsko državljanstvo.

Prema isto tako nepotvrđenim informacijama s početkom ruske invazije na Ukrajinu u medijima su objavljene informacije da je ruski predsjednik svoju bivšu suprugu i kćeri sklonio u luksuzni bunker u Altajskom gorju u Novosibirskoj oblasti. Ima li u tome i koliko istine, vjerovatno zna samo ruski predsjednik Vladimir Putin i nekolicina ljudi od njegova najvećeg povjerenja.

Izvor: gloria.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti