Ubijen mladi ukrajinski glumac i voditelj, dan prije smrti oglasio se putem Instagrama

Piše: Redakcija

Ukrajinski glumac i voditelj, 33-godišnji Pasha Lee, u nedjelju je ubijen u ruskom granatiranju Irpina.

Lee se prošle sedmice pridružio teritorijanoj obrani Oružanih snaga Ukrajine kako bi obranio domovinu od ruskih napada koji traju od 24. februara. Na društvenim mrežama nerijetko se oglašavao i objavljivao fotografije sebe u vojnoj uniformi.

– Tokom zadnjih 48 sati imali smo priliku sjesti i fotografirati se dok nas bombardiraju… Ali mi se smiješimo jer ćemo se snaći, obranit ćemo se… Ujedinimo se, poručio je Pasha u subotu na Instagramu. Dan kasnije je ubijen.

Lee je prije dvije godine glumio u komediji “Meeting of Classmates”, a 2017. je snimio i akcijski film “The Fight Rules!. Bio je voditelj na kanalu DOM, a radio je i sinhronizacije. Njegova kolegica, glumica Anastasija Kasilova, na svom je Facebooku odala počast kolegi s kojim je sarađivala na seriji “Provincial”.

– Bio je glumac, TV voditelj, moj kolega i dobar poznanik… Nikada ne oprostiti, poručila je glumica putem svog Facebooka.

U Irpinu je u nedjelju ubijeno najmanje osam civila, a mediji javljaju i o tome da je grad već nekoliko dana bez struje, vode i grijanja. Stanovnicima ponestaje i hrane.

Izvor: rtl.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti