Dala otkaz da bi suprugu slagala odjeću i spremala ručak: Trebaju li žene razmaziti svoje muškarce?

Piše: Selma Hodo

Katrina Holte (30) počela je da živi kao što su nekada živjele domaćice u pedesetim godinama prošlog vijeka. Ona je odlučila da da otkaz na poslu sa osmočasovnim radnim vremenom kako bi mogla da se u potpunosti posveti svom suprugu.

Nakon što je shvatila da je pod velikim stresom na poslu koji radi, Katrina je odlučila da da otkaz. Nakon toga se odlučila da se pozabavi šivenjem i počela je da preko Instagrama prodaje haljine sašivene u starinskom stilu. Osim toga, dok je njen muž na poslu ona kuha ručak, čisti njihov dom i svakodnevno preslaže njegovu garderobu.

– Osjećam se veoma sretno, ovo sam oduvijek željela. Moj život iz snova je izgledao ovako. Imam mnogo posla, perem puno suđa, perem i peglam veš, ali mi nije teško, rekla je ona.

Naglasila je i to da joj to uopšte ne pada teško, jer na taj način može da pokaže mužu koliko brine za njega. Osim toga, ona šije i svu garderobu za sebe.

– Moja odjeća u potpunosti izgleda kao ona iz pedesetih godina prošlog vijeka – kaže Katrina.

Osim toga, preuredila je i kuću, pa sada izgleda kao da živi u prošlosti.

– Osjećam se kao da sam rođena u pogrešno vrijeme, naročito kada pogledam šta se sve oko mene dešava. Voljela bih da sam mogla da se rodim u nekom prošlom vremenu, vremenu kada su svi brinuli o porodici, kada su čuvane porodične vrijednosti i tradicija, napomenula je ona.

Katrin sprema večeru svakog dana i postavlja sto u vrijeme kada se njen suprug vraća s posla, a poslije toga zajedno igraju društvene igre, piše Dailystar.

– Moj novi život je počeo u septembru 2018.godine kada sam napustila svoj posao, jer sam se osjećala istrošeno – kaže Katrin.

Kako kaže, osjećala se preumorno, nije mogla da ispuni sve što se od nje očekivalo. Razgovarala je sa mužem i rekla mu da želi da bude domaćica i on je bio saglasan sa time.

Sada ona ustaje oko 6.30 ujutru, pripremi mu odjeću koju će da obuče, a zatim sprema doručak i pakuje mu ručak za posao.

Nakon njenog doručka, kratko odradi vježbe i kreće u svoju malu improvizovanu radionicu gde stvara haljine nevjerovatnih krojeva, dezena i boja. Onda tu odjeću postavlja na svoju Instagram stranicu na kojoj žene mogu da ih kupe.

Iako ima mnogo obaveza u kući ona sada mnogo sretnija nego što je bila ranije jer živi svoj san.

Izvor: Dailystar.com

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti