Tereza Kesovija progovorila o teškom djetinjstvu, prevarama i muškarcima u svom životu

Piše: Redakcija

Jedna od najvećih pjevačkih diva u regionu emotivno i iskreno otkrila je detalje koji malo koga mogu ostaviti ravnodušnim od vremena odrastanja, ko su njeni anđeli čuvari te koliko ju je njen temperament u životu koštao.

Upitana kako je njen temperament utjecao na njen život, jedna od najdugovječnijih domaćih pjevačica, mzuzička ikona Tereza Kesovija je ispričala da joj je bio i prijatelji i neprijatelj.

– Interesantno, ali istinito. Mojim temperamentom sam znala mnogima pokazat da ne mogu baš ‘timunarit’ baš kako bi željeli. Ja inače u životu ne volim ravnu liniju. Ravna linija je nešto što je beskrajno dosadno. Zamislite da morate ići samo ravnom cestom. Mene to užasava, priznala je Tereza Kesovija u In Magazinu Nove TV.

Dotakla se i svojih ‘anđela čuvara’ i onom najposebnijeg – njenog oca.

 

– Imam ih nekoliko vidljivih i nevidljivih. Oni moji nevidljivi su svi gore negdje i čuvaju me i ja sam uvjerena sto posto, ne može me niko razuvjeriti da moj otac nije bdio nadamnom kad sam u tom strašnom ratu potjerana iz svog doma sa vrećicom u ruci bila u istoj ili sličnoj koloni u kojoj su bili mnogi prije mene, mnogi poslije mene, mnogi u današnje vrijeme što je najgore. Nadamnom je bdio duh mog oca. On je bio moj anđeo čuvar cijelo to vrijeme i danas, dok sam živa će bit, a onda ćemo se sresti. U to čvrsto vjerujem, izjavila je emotivna muzička diva.

Nije joj bilo teško govoriti i o djetinjstvu i jedne rečenice koja ju je gotovo slomila.

– Ja sam jedno dijete koje je rođeno praktički bez majke. Jedan curičak koji je preživio čudom Božjim, rođeno od majke koja je već bila teško bolesna dok je mene nosila i došlo je do kraja kad me trebala već roditi. Rodila me i dva dana nakon toga umrla je jer nije izdržala. Nije mi bilo lako, pogotovo mi nije bilo lako da je nemam, da je neću nikad vidjeti, započela je Tereza, a onda dodala da kad čovjek raste, raste i taj jedan prkos i inat prema životu koji i dalje želi biti okrutan prema čovjeku, a čovjek mu ne dozvoljava, već kaže da će sam vladati svojim životom i tako živi.

Prkos i inat možda su se najviše pojavili kada je bila sedmogodišnja djevojčica.

– Nije mi bilo lako, pogotovo kada sam shvatila da je nemam. Mislim da se to sve skupa na kraju pokaže jednim elementom koji utječe na prkos i inat prema životu koji želi biti okrutan i dalje prema tebi, a ti mu ne dozvoljavaš’ kazala je Tereza i ispričala priču o svojoj drugoj mami.

Iskreno je progovorila i o gubitku brata, najvažnijem muškarcu u svom životu, o ljubavnim pričama i što je naučila iz njih, prevarama s kojima se susretala i na kraju ih oprostila, ali ih zapamtila.

Izvor: tportal.hr

(S.P.)

Pročitajte još