Cameron Diaz priznala: Upala sam u holivudsku zamku, dozvolila sam da me tretiraju kao objekat

Piše: Selma Hodo

Camerion Diaz se povukla sa scene Hollywooda 2014. godine, pa je objasnila kako i koliko se njen život promijenio od tada.

Slavna glumica se rijetko pojavljuje u javnosti od kad se penzionisala, sem ako nisu u pitanju intervjui vezani za njene nove brendove.

Cameron Diaz Reveals Facing 'Heavy Misogyny' In Hollywood

– Upala sam u holivudsku zamku, i postala žrtva svih eksploatacija kojima su žene podvrgnute. Vjerovala sam u sve te pogrešne stvari i dozvoljavala da me tretiraju kao objekat, apsolutno – rekla je ona.

Cameron Diaz Laughed Off Hollywood Sexism to 'Get Through Unscathed'

Dodala je i kako više nema niti jedan atom snage koji će trošiti na brigu o svom izgledu.

– Teško je iz tog ugla ne gledati sebe, ne upoređivati se s drugima i ne osuđivati svoj izgled. Ja ne moram više da brinem kako izgledam. Izgled mi je bukvalno posljednja stvar o kojoj razmišljam, tokom dana mi ne padne na pamet. Živim kao zvijer, ne umivam se. Imam milion nekih kozmetičkih preparata i svi skupljaju prašinu na policama – rekla je ona.

– Možda dva puta mjesečno uzmem neku kremu, namažem je i pomislim – pa da, valjda je ovo dovoljno, radiće i ako je stavim samo jednom? Jednostavno nisam trenutno u situaciji da trošim bilo koju količinu energije na izgled – rekla je ona.

Izvor: ABC7.com

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti